Βουλή των Λόρδων: Να μπει στο ΝΑΤΟ η «Μακεδονία» με ή χωρίς λύση για το όνομα!

Βουλή των Λόρδων: Να μπει στο ΝΑΤΟ η «Μακεδονία» με ή χωρίς λύση για το όνομα!

Αποκαλυπτικό το έγγραφο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Λόρδων στη Βρετανία, όπου επισημαίνεται ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να ενταχθεί στη Συμμαχία, ανεξάρτητα από το αν βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας. Παρότι το ΝΑΤΟ έχει εκφράσει, επισήμως τουλάχιστον, αντίθετη άποψη.

Η Βρετανία, σημειώνουμε, είναι εκ των ισχυρότερων μελών του ΝΑΤΟ, παρότι το έγγραφο προέρχεται από έκθεση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων και όχι από το Υπ. Εξωτερικών (Foreign Office).



Το συγκεκριμένο έγγραφο δείχνει, για μία ακόμη φορά, πως στόχος του ΝΑΤΟ, είναι η όσο ποιο γρήγορη ένταξη των βαλκανικών χωρών στη Ευρωατλαντική συμμαχία αλλά και στην οικονομική αγκαλιά της Ευρώπης, ώστε να προλάβουν την “είσοδο” των Ρώσων στην περιοχή…


Το «Π» έχει επισημάνει πολλές φορές στα άρθρα του πως η βιασύνη που διακατέχει το ΝΑΤΟ να κλείσουν “θέματα” στην περιοχή των Βαλκανίων, που λιμνάζουν επί δεκαετίες όπως αυτό του ονόματος των Σκοπίων, είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας μας. Χρειάζεται εθνική ενότητα και πολιτική σύμπνοια… Τα έχουμε;

Το εν λόγο έγγραφο χαιρετίζει την βοήθεια της Βρετανικής κυβέρνησης προς την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την «Μακεδονία», σημειώνοντας πως η ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση (στις σελίδες 15 και 17 οι επίμαχες αναφορές στην ΠΓΔΜ)

Με πληροφορίες και από το newpost.gr


Σχολιάστε εδώ