«Βαρίδι» ο Άδωνης

«Βαρίδι» ο Άδωνης

-Επίδειξη δύναμης στην κοπή της πίτας του

Σε «βαρίδι» εξελίσσεται για τη Νέα Δημοκρατία ο Άδ. Γεωργιάδης, προς δικαίωση όσων εξαρχής είχαν προειδοποιήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη για το υψηλό ρίσκο που αναλάμβανε χρίζοντάς τον αντιπρόεδρο, κατόπιν παρότρυνσης (απαίτησης), όπως φημολογείται, του Αντ. Σαμαρά. Η δημοσιοποίηση, τις προηγούμενες ημέρες, ενός βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του κ. Γεωργιάδη την περίοδο που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ προκάλεσε τριγμούς και αναταράξεις στα ενδότερα της παράταξης. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα εμφανίζεται να καταγγέλλει τον Κ. Καραμανλή ότι το 2008 «ξεπούλησε» τη Μακεδονία αποδεχόμενος, όπως υποστήριζε, τη λύση της σύνθετης ονομασίας.

Το γεγονός αυτό έξυσε παλιές πληγές, που ποτέ δεν έκλεισαν, και ανανέωσε την οργή των καραμανλικών, και όχι μόνο, στελεχών για τον κ. Γεωργιάδη. Ο τελευταίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις λέγοντας ότι τότε, που είπε όσα είπε, δεν είχαν ωριμάσει ακόμη οι απόψεις για το ζήτημα, ότι εξέφραζε τις θέσεις του κόμματος που βρισκόταν εκείνη την περίοδο (ΛΑΟΣ) και δεν ήταν οι προσωπικές του απόψεις. Για «ιδεολογικά εύκαμπτους μουσαφιραίους» έκανε λόγο ο Β. Αντώναρος, στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή κατά την τελευταία περίοδο της πρωθυπουργίας του. «Οι ιδέες δεν είναι πλαστελίνη, να τις πλάσεις ανάλογα με ποιον αφέντη υπηρετείς», σημείωσε.

Το… κύμα αντιπάθειας προς το πρόσωπό του, που φουσκώνει προϊόντος του χρόνου, ανησυχεί τον κ. Γεωργιάδη. Εξ ου και στην αυριανή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα επιδιώξει να κάνει επίδειξη δύναμης. Η κινητοποίηση που έγινε επί τρεις με τέσσερις εβδομάδες δεν έχει προηγούμενο προκειμένου αύριο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Caravel» να συρρεύσει πλήθος υποστηρικτών του.

Στενοί συνεργάτες του, κομματικά στελέχη της επιρροής του σε ολόκληρη την επικράτεια επιδόθηκαν σε μια τιτάνια προσπάθεια να πείσουν όσο περισσότερους μπορούν να παραστούν στην εκδήλωση. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Γεωργιάδης θα στείλει μήνυμα προς κάθε πλευρά, εντός κι εκτός ΝΔ, στη βάση ότι είναι ισχυρός και δεν θα πετύχουν τόσο εύκολα την πολιτική εξό­ντωσή του.


Σχολιάστε εδώ