Τα συλλαλητήρια δεν κάνουν κακό… <br>Πρέπει να ακούγεται η φωνή του πολίτη!

Τα συλλαλητήρια δεν κάνουν κακό…
Πρέπει να ακούγεται η φωνή του πολίτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΠΑΡΟΝ»

Κάποιοι θέλουν με… σφαίρες να τρομάξουν τον κόσμο για να μην πάει αύριο στο Σύνταγμα

Τελικά, τον λαό τον θέλουμε α λα καρτ… Ανάλογα με την περίπτωση που εξυπηρετεί τους πολιτικούς. Και πρωτίστως στις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, με τις μεταφερόμενες δωρεάν… λαοθάλασσες από όλη την Ελλάδα, με πούλμαν μισθωμένα από το κόμμα, και με τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη, π.χ., από το Σύνταγμα μέχρι τον Ιππόδρομο.

Και μετά να τσακώνονται αν το πλήθος ήταν… 1.000.000 ή όχι. Τώρα, ξαφνικά, ο δίσκος μπήκε στο… γραμμόφωνο από την άλλη πλευρά. Είναι κακό πράμα τα συλλαλητήρια. Και επικίνδυνα. Γιατί αυτοί που πάνε είναι… εθνικιστές, ακροδεξιοί, Χρυσαυγίτες και μπαχαλάκηδες.

Και υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια. Μόνο που όλοι αυτοί που τα διαδίδουν αυτά δεν επιβεβαιώθηκαν σε κανένα συλλαλητήριο από όσα έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Το μόνο κακό που έγινε ήταν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που συγκεντρώθηκαν… ΑΜΙΣΘΙ (χωρίς διορισμό, ρουσφέτι κ.λπ.) τρόμαξαν το εκάστοτε γκουβέρνο. Όπως φάνηκε και από τον κόσμο που «έπνιξε» την παραλία του Λευκού Πύργου και έπεσαν έξω οι… «μετεωρολόγοι», γιατί καμία ζημιά δεν έγινε, δεν έσπασε ούτε μία βιτρίνα.

Το ίδιο μοτίβο τώρα και για το Κυριακάτικο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ξαφνικά στάλθηκε… κλειστός φάκελος με απειλές κατά της ζωής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που έλεγε ότι τον… περιμένουν… τρεις σφαίρες (καλά, τόσο λίγες…)!

Στόχος πραγματικός, η συμμετοχή του κόσμου. Για να φοβηθεί και να μην πάει. Πάλι λάθος υπολογισμούς κάνουν. Στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι κυβερνητικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι ο κόσμος δεν θα ήταν πάνω από 30.000 με 40.000, ξεπέρασε τις 300.000. Ακόμη και οι τοπογράφοι που είχε επιστρατεύσει ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας τούς έβγαλαν 240.000 το λιγότερο.

Τελικά, δεν έχουν καταλάβει αυτοί που επικηρύσσουν σήμερα ως κυβέρνηση τα συλλαλητήρια, ενώ ως αντιπολίτευση ήταν υπέρ, ότι τα συλλαλητήρια βοηθούν να ακουστεί η φωνή του λαού πιο δυνατά, ώστε να καταλάβουν όλοι αυτοί –Αμερικανοί και Ευρωπαίοι– που μεθοδεύουν λύσεις σε βάρος των εθνικών μας θεμάτων ότι δεν περνάνε στον κόσμο και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν μέχρι να λάβουν υπόψη τους την Ιστορία μας και τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έκανε στροφή 180 μοιρών και από κει που είχε δηλώσει, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι τα συλλαλητήρια κάνουν ζημιά, έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή Μητροπολιτών και όλου του κλήρου στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας. Και ήδη, ο ένας μετά τον άλλο, οι Μητροπολίτες καλούν το πλήρωμα της περιοχής τους να συμμετάσχει, για να είναι όσο το δυνατόν πιο ηχηρό το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού εναντίον εκείνων που θέλουν να βάλουν χέρι στα ιερά και στα όσιά μας.

Και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κάλεσε τον λαό να δώσει το «παρών» στο Σύ­νταγμα, λέγοντας στο μήνυμά του: «Θα είμαι παρών. Είναι ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας για την πατρίδα και την ανάγκη για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας».

 


Σχολιάστε εδώ