Επιτρέπεται η χρήση χώρων θρησκευτικής λατρείας – τζαμιών, ως προεκλογικών κέντρων πολιτικού κόμματος;

Επιτρέπεται η χρήση χώρων θρησκευτικής λατρείας – τζαμιών, ως προεκλογικών κέντρων πολιτικού κόμματος;

 

Πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ ότι ο πρόεδρός του Αλή Τσαβούς επισκέφθηκε το χωριό Άνω Βυρσίνη στη Ροδόπη, όπου μετά την προσευχή απευθύνθηκε στους πιστούς.

Αφού λοιπόν περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της μειονότητας, αναφέρθηκε και στην πολιτική εκπροσώπηση της μειονότητας. Και όπως είπε, «μετά τον θάνατο του ηγέτη μας, Αχμέτ Σαδίκ» οι μειονοτικοί στράφηκαν σε διάφορα κόμματα, αλλά «κανένα πολιτικό κόμμα δεν αποδείχθηκε επαρκές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μειονότητας».


 Ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στους μειονοτικούς βουλευτές ότι δεν προωθούν αρκετά τα συμφέροντα της μειονότητας…


Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα σε Ροδόπη και Ξάνθη και το τουρκικό παρακράτος εργάζεται ήδη έχοντας στο μυαλό του και τις επόμενες ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές. Το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα στους μειονοτικούς βουλευτές ότι δεν προωθούν αρκετά τα συμφέροντα της μειονότητας και φαίνεται ότι το παιγνίδι στήνεται με πόλο το ΚΙΕΦ αλλά και προώθηση φιλικών προς το προξενείο στελεχών των άλλων κομμάτων.

Με την ευκαιρία, επιτρέπεται από τον νόμο η χρήση τζαμιών και χώρων θρησκευτικής λατρείας ως προεκλογικών κέντρων πολιτικού κόμματος; Πώς ο κ. Τσαβούς αλλά και ο εκάστοτε τούρκος πρόξενος περιφέρονται στα τζαμιά της Θράκης και κάνουν ανενόχλητοι τα δικά τους «κηρύγματα»;

[email protected]


Σχολιάστε εδώ