Ίδια γεύση: Τι Αναστασιάδης, τι Μαλάς!

Ίδια γεύση: Τι Αναστασιάδης, τι Μαλάς!

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, τελικά για λόγους που έχουν ανοίξει μεγάλη συζήτηση, ανέδειξε δύο μονομάχους, τον Ν. Αναστασιάδη και τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ Στ. Μαλά. (Νικητής των εκλογών είναι Ν. Αναστασιάδης)

Τι σημαίνει για το Κυπριακό αυτή η εξέλιξη, το ότι στο Β΄γύρο αναμετρήθηκαν οι παραπάνω. Δεν χρειάζεται μαντικές ικανότητες για να το προβλέψουμε.

– Και οι δύο υποψήφιοι είναι υπέρ της επανάληψης της διαδικασίας, σχεδόν άνευ όρων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Το ΑΚΕΛ μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι και στο Κραν Μοντανά είχε σχεδόν κατηγορήσει τον Ν. Αναστασιάδη και κυρίως τον Ν. Κοτζιά ότι είχαν… εμποδίσει τη λύση, επειδή ο έλληνας υπουργός έθιξε και ανέδειξε ως κορυφαίο θέμα την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Ενδιάμεσου Χώρου, Ν. Παπαδόπουλος, που είχε εκφράσει ζωηρές επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη στρατηγική στο Κυπριακό, αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο (στην Κύπρο γίνεται πολύ συζήτηση για πιθανή πριμοδότηση του Στ. Μαλά στον πρώτο γύρο από ψηφοφόρους του Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος δεν ήθελε αντίπαλο τον Ν. Παπαδόπουλο στον δεύτερο γύρο).

Όμως κάνουν λάθος όσοι με αριθμητική λογική επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το Κυπριακό, που είναι πολύ πιο σύνθετο. Γιατί όταν έρθει η ώρα να ερωτηθούν οι ψηφοφόροι που τώρα ψήφισαν τον Ν. Αναστασιάδη ή τον Στ. Μαλά για το ποια λύση προτιμούν, τότε θα διαπιστωθεί η άλλη διαχωριστική γραμμή στην Κύπρο, που υπερβαίνει και τέμνει οριζόντια τα κόμματα και την κυπριακή κοινωνία..
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη Δευτέρα η Κύπρος μπαίνει σε νέα φάση…

[email protected]

Φωτο: www.philenews.com

 


Σχολιάστε εδώ