Η χώρα ανθεί…

Κύριε Διευθυντά,
Δεν σας κρύβω ότι κάθε βράδυ τον τελευταίο μήνα οι συγχωριανοί μου και εγώ καθόμαστε στις τηλεοράσεις, είτε των σπιτιών μας είτε του καφενείου, για να δούμε και να ακούσουμε για την πορεία επίλυσης του Σκοπιανού! Χωρίς αμφιβολία, είτε πάμε στα συλλαλητήρια είτε όχι, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αγαπάμε τη χώρα που μας γέννησε και μας μεγάλωσε, όσο και εάν οι πολιτικοί μας, κυρίως των τελευταίων μνημονιακών χρόνων, μας εγκατέλειψαν στους δανειστές, ζώντας μόνο για τις καρέκλες της εξουσίας. Οι μεγάλοι ηγέτες, σε τόσο δύσκολους καιρούς, εξαφανίστηκαν, ενώ ο Αλέξης, η τελευταία μας ελπίδα, αποδείχθηκε μέγας πολιτικός κωλοτούμπας.

Στον Κυριάκο δεν θέλω καν να αναφερθώ, μιας και βρίσκεται σε πλήρη πολιτική σύγχυση και μόνιμα βυθισμένος στις αναμνήσεις από την ορειβασία στα Τρίκαλα της Κορινθίας, ανεβάζοντας, όπως μου είπαν, ακόμη και φωτογραφίες στο ιστολόγιό του για να δείξει, προφανώς, στους ενδιαφερόμενους προστάτες της γείτονος ότι δεν έπραξε το αμάρτημα της «μητρός», βρισκόμενος κοντά στους χώρους του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχαν αρκετοί ομόχρωμοί του ιδεολογικά. Απ’ την άλλη, δείχνοντας τη μεγαλοσύνη και τη δημοκρατικότητά του, άφησε ελεύθερα τα στελέχη της παράταξής του να επιλέξουν εάν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, κρίνοντας αναλόγως των εκλογικών ωφελειών τους.

Στις πόλεις και στα χωριά -όλοι μας- ξαφνικά λησμονήσαμε τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, περιμένοντας σήμερα τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, που θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας. Οι ομαδάρχες της συγκέντρωσης, προφανώς, αισθάνθηκαν κάποια πικρία από τους κεντρικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου της συμπρωτεύουσας, κυρίως απ’ τον απόστρατο στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο, που ξέχασε, όπως πληροφορήθηκα, ότι βρίσκεται στη σύνταξη και δεν υπηρετεί πλέον στις Ένοπλες Δυνάμεις, και αποφάσισαν, αφού πρώτα έλαβαν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, την μπαγκέτα του συλλαλητηρίου της Αθήνας να τη δώσουν στον αιώνια έφηβο, μόλις 93 ετών, Μίκη, που θα βρεθεί, για μια φορά ακόμη, παρέα με την Ιστορία.

Λυπηρό, για τον λαό, το γεγονός ότι κανένα κόμμα, απ’ όσα ξαφνικά υποστηρίζουν, έστω και ανεπισήμως, το συλλαλητήριο, δεν ταυτίστηκε με την κεντρική ιδέα των συγκεντρωμένων. Από την άλλη, ακόμα περιμένουμε τη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό, αφού αρχικά ο αρχηγός της μιλούσε για μη ονομασία στα Σκόπια με τη λέξη «Μακεδονία», είτε ως παράγωγο είτε ως σύνθετο, υπογράφοντας παράλληλα συμβόλαιο τιμής με τον λαό ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη στρατηγική προϊόντος του χρόνου.

Την ώρα που ο κ. Νίμιτς αποχώρησε από την Αθήνα πηγαίνοντας στα Σκόπια, ο Αλέξης μας βεβαίωνε ότι θα βγούμε στις αγορές και ότι τα επιτόκια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα μας δανείσουν θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκά, σπάζοντας ιστορικό ρεκόρ, αφού η οικονομία μας πετάει ωσάν πύραυλος με πορεία… το διάστημα. Οι μακροοικονομικοί δείκτες, όπως αυτοί της παραγωγής και της βιομηχανικής ανάπτυξης, ανθούν και για αυτό τους ανακάλεσαν στη μνήμη από την περίοδο των Γερμανοτσολιάδων -όπως την αποκαλούσαν οι αριστεροί- του Σαμαρά. Η κυβέρνηση υπενθυμίζει καθημερινά ότι εάν είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά, όλο και κάτι θα μας δώσουν οι «θεσμοί».

Η καθημερινότητα είναι τραγική, ειδικά στην επαρχία. Ο ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας δεν τολμάει να ρίξει ματιά στο ημερολόγιο αφού έχει γεμίσει από υποχρεώσεις, πληρωμές φόρων και εισφορών. Επιπλέον, κάθε παλιός συνταξιούχος -πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου- δεν θέλει ούτε καν να σκέπτεται ότι θα του έρθει το εκκαθαριστικό από τον ΕΦΚΑ -μετά τον επανυπολογισμό- με τις νέες αποδοχές, μιας και γνωρίζουν από τους νεότερους -συνταξιούχους-, που εδέησαν -κάποιοι-, έπειτα από χρόνια, να πάρουν τους κόπους μιας ζωής, ότι οι μειώσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Στην κοινωνία τώρα, ακόμη και για τα θέματα της εκπαίδευσης υπάρχει ένα αλαλούμ, αφού κανείς μας δεν ξέρει -καίτοι έχουμε παιδιά που πηγαίνουν στο γυμνάσιο και στο λύκειο- πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα για την παιδεία. Ομοίως, μέχρι σήμερα, δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε τι θα γίνει με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους οικογενειακούς γιατρούς, που αποτελούσε -κάποτε- το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία.

Για τη ΝΔ και τον Κυριάκο δεν συζητώ καν, αφού για κανένα θέμα, είτε οικονομικό είτε εθνικό, δεν έχει ατζέντα, δεν ασκεί αντιπολίτευση, ακολουθώντας μονίμως τη θεωρία του ώριμου φρούτου, περιμένοντας την πτώση της κυβέρνησης, μιας και η μοναδική του πρόταση εδώ και μια τριετία είναι οι εκλογές.

Οι περισσότεροι δεξιοί ψηφοφόροι στο χωριό είναι τόσο απογοητευμένοι από την παράταξή τους, που αναπολούν τον Σαμαρά και τον Άδωνη, ως υπουργό Υγείας, ξεχνώντας ότι ο τελευταίος έκλεισε μια σειρά νοσοκομεία, ακολουθώντας τα Μνημόνια, για το καλό μας! Έτσι, ενώ στην κυβέρνηση ψάχνουν συνεχώς για οικονομικά σκάνδαλα, στη ΝΔ αναζητούν, τελευταίως, νέο αρχηγό! Κατά τα λοιπά, η χώρα, ανθεί! Και δεν ντρεπόμαστε!

Ανένδοτος


Σχολιάστε εδώ