Δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου!

Δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου!

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Ευθυμίου υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση δύο κυκλικών κόμβων στον Δήμο Μοσχάτου προβλέποντας δύο κυκλικούς κόμβους. Όπως αναφέρει η Περιφερειάρχης, ο προϋπολογισμός του έργου  θα είναι 150.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

-Μεταξύ των οδών Αναξαγόρα – Αγ. Σοφίας – 25ης Μαρτίου – Ομήρου,

-Μεταξύ των οδών Επταλόφου – Χρυσοστόμου Σμύρνης – Μικράς Ασίας – Τιμοθέου Ευγενικού, καθώς και η ρυθμιστική σήμανση και σήμανση κινδύνου στην περιοχή του Εσταυρωμένου.

Στα socialmedia ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, ανάρτησε την ανακοίνωση των έργων:

Δημοπρατείται στις 8/3/2018, ένα έργο που αποτελεί διεκδίκηση ετών για τον Ταύρο, η διαμόρφωση των κόμβων μεταξύ των οδών 25ης Μαρτίου-Αναξαγόρα-Κύπρου-Ομήρου και μεταξύ των οδών Χρ. Σμύρνης-Επταλόφου-Μ. Ασίας-Τιμόθεου Ευγενικού. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται με πόρους της Περιφέρειας, ύστερα από μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, ο οποίος θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου. Το έργο προβλέπει την τροποποίηση κυκλοφορίας στα σημεία και την τοποθέτηση σήμανσης για την ασφαλέστερη κίνηση των οχηματών, τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών διαβάσεων πεζών, με πρόβλεψη για ράμπες κίνηση των Α.ΜΕ.Α. και τη διαμόρφωση ζωνών πρασίνου που θα αναβαθμίσουν αισθητικά το οδικό δίκτυο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη παρέμβαση, που θα λύσει οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα του Ταύρου.

Φωτογραφία του χρήστη Ανδρέας Ευθυμίου.
Φωτογραφία του χρήστη Ανδρέας Ευθυμίου.

 


Σχολιάστε εδώ