Πήρε ανάσα, αλλά δεν βγήκε από την εντατική…

Πήρε ανάσα, αλλά δεν βγήκε από την εντατική…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Το μπάτζετ δεν έπεσε τελικά στα 4 εκατ. μεικτά, ο Ουζουνίδης συνεχίζει, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο.

Στο μισό μειώθηκε το μπάτζετ τον Ιανουάριο, σε σχέση με το καλοκαίρι. Aπό 11,2 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από την έναρξη της σεζόν μειώθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ, με εννέα αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και τρεις προσθήκες. Συγκεκριμένα, από τις αποχωρήσεις των Μολέντο, Κουτρουμπή, Ρέις, Χουλτ, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Καμπέσας, Βιγιαφάνιες και Τσάβες ο σύλλογος εξοικονόμησε 5.915.000 ευρώ, ενώ ξοδεύτηκαν 75.000 για τον Βαγγέλη Οικονόμου, την ώρα που δεν στοίχισαν οι δανεισμοί των Κάτσε και Μυστακίδη.

Παράλληλα, με τα χρήματα που έβαλε το «τριφύλλι» στα ταμεία του απ’ τις πωλήσεις και κάποια που γλίτωσε από τα συμβόλαια θα μπορέσει να κλείσει… τρύπες που έχουν να κάνουν με ποδοσφαιριστές οι οποίοι απειλούν με αφαίρεση βαθμών (Τοτσέ, Εσιέν, Λέτο, Ταυλαρίδης, Τελάντερ).

Ωστόσο, αυτά θα δώσουν ανάσες για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν θα λύσουν, όμως, το πρόβλημα, που εξακολουθεί να υφίσταται και διατηρεί τον Παναθηναϊκό στην… εντατική.

Για να γίνουν ευκολότερα τα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι και επί της ουσίας να βγει η χρονιά χωρίς σημαντικά προβλήματα, πρέπει να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση του ατζέντη του Κουρμπέλη προς τα στελέχη της ομάδας. Πως η Σαμπντόρια θα έρθει με ένα ποσό που θα αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει τον Κουρμπέλη από τώρα για το καλοκαίρι. Και φυσικά να δεχτούν οι Ιταλοί να πληρώσουν τα χρήματα μπροστά.

Αν δεν συμβεί ένα από τα δύο, τότε ο Παναθηναϊκός θα φτάσει και πάλι σε επίπεδα ασφυξίας σε λίγο καιρό και θα χρειαστεί χρηματοδότηση (μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να την προσφέρει, ακόμα και σε μορφή δανείου, δηλαδή να δώσει χρήματα που θα πάρει πίσω από πώληση) ώστε να βγει η χρονιά.

Και, φυσικά, για να βγει από τη… ΜΕΘ η λύση είναι μία. Να βρεθεί επενδυτής.


Σχολιάστε εδώ