«Ναι» του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

«Ναι» του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο

Τελικά η Ιεραρχία θα εκπροσωπηθεί στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα και με το «ΟΚ» του Αρχιεπισκόπου: «Επαινετή» κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τους διοργανωτές της εκδήλωσης την περασμένη Δευτέρα. Όπως είχαμε αναφέρει στην έντυπη έκδοση του «Π», την Κυριακή 28/01/2018, και στο άρθρο με τίτλο: Αλλαγή πλεύσης του Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποχρεώθηκε να συναινέσει υπό το βάρος των μαζικών αντιδράσεων μητροπολιτών και κληρικών αλλά και της αγανάκτησης των απλών πολιτών. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το «απαγορευτικό» που είχε εκπέμψει ισχυριζόμενος ότι τα Συλλαλητήρια δεν βοηθούν στην επίλυση του θέματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεσογαίας Νικόλαος: «Θα είμαι παρών στο συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η Εκκλησία, λοιπόν, θα μετέχει επίσημα με τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, που θα διαβάσει την ανακοίνωση της Ιεραρχίας και θα βρίσκονται μαζί του οι Μητροπολίτες Δράμας, Παύλος, και Χίου, Μάρκος. Στη δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος διευκρίνησε πως η συμμετοχή θα γίνει εφόσον διασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας της συγκέντρωσης, χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς.

Ο Μακαριώτατος επισήμανε την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή έχει διατυπωθεί διαχρονικά αλλά και στην τελευταία ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: Ήμασταν ξεκάθαροι, καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» την Παρασκευή 26/01/2018, περί της μη αποδοχής του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού του ονόματος του κράτους των Σκοπίων καθώς και πως η Εκκλησία, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής Της ευθύνης, πρώτη διατύπωσε τη σαφή άποψή της, συμμεριζόμενη απόλυτα την εύλογη αγωνία και των ιεραρχών.


Σχολιάστε εδώ