Μπλόκο από τους αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς!

Μπλόκο από τους αστυνομικούς στους πλειστηριασμούς!

Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες

Και ξαφνικά νέο εμπόδιο προέκυψε στις… διαταγές του Ντράγκι για επίσπευση των πλειστηριασμών, και μάλιστα από τη μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

Και αυτό το εμπόδιο… ξεφύτρωσε από τους… αστυνομικούς, από εκείνους που επιστρατεύουν για να αποτρέπουν τις αντιδράσεις των πολιτών των οποίων το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης, που οκτώ χρόνια τώρα έχει διαλύσει κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, δεν βγάζουν μεροκάματο και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειάς τους.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) επισημαίνεται: «Με αφορμή τις τελευταίες διαταγές για την απασχόληση αστυνομικών στη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της επικίνδυνης χρησιμοποίησης αστυνομικών δυνάμεων για την εφαρμογή μιας αντιλαϊκής πολιτικής που δεν πλήττει, εν προκειμένω, μόνο όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά έχει άμεσες αρνητικές παρενέργειες στην όλη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας». Και προσθέτουν:

«Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι βεβαίως να εφαρμόζει τους νόμους και να τηρεί τη νομιμότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί πρέπει να θέσουν σήμερα σε κίνδυνο το λειτούργημά τους επειδή κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Επειδή το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα οξυνθεί, λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καλούμε την κυβέρ­νηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μην εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη.
Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία».


Σχολιάστε εδώ