Επίσκεψη Ριβλίν: Μήνυμα του ΠτΔ κατά του αλυτρωτισμού των Σκοπίων

Επίσκεψη Ριβλίν: Μήνυμα του ΠτΔ κατά του αλυτρωτισμού των Σκοπίων

Αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του Ρεουβέν Ρίβλιν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέστησε σαφές ότι όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή η χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα Σκόπια θα πρέπει να προχωρήσουν σε όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμά τους και επισήμανε ότι η επιλογή της ονομασίας δεν θα αφήνει περιθώρια για αλυτρωτισμούς

Μήνυμα κατά της αναβίωσης του ναζισμού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρ. Ριβλίν. Παίρνοντας αφορμή από την επίσκεψη που ο Έλληνας Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει στο Ισραήλ και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και την σημερινή επίσκεψη του κ. Ριβλίν – μια επίσκεψη που συμπίπτει με την Επέτειο του Ολοκαυτώματος – ο Π. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες θεωρούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος ελάχιστο φόρο τιμής στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρέπει να επιτραπεί η δράση υπολειμμάτων του φασισμού και του ναζισμού, που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα, τόνισε.

Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα αυτή) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε..

Σε άλλες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα αυτή) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.ert.gr


EΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ



Σχολιάστε εδώ