Αλέξη, κάνε με τα Σκόπια ό,τι έκανε η Γαλλία στην Αγγλία

Δεν μπαίνεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το όνομα «Μεγάλη Βρετανία» ήταν το τελεσίγραφο του τότε Προέδρου της Γαλλίας, στρατηγού Ντε Γκωλ. Και η Αγγλία αναγκάσθηκε να αλλάξει όνομα και μπήκε στην ΕΕ ως «Ηνωμένο Βασίλειο»!

Ο λόγος της αντίδρασης του γενναίου στρατηγού ήταν ότι θα δημιουργείτο σύγχυση, από τη στιγμή που στη Γαλλία υπάρχει η ιστορική Βρετάνη, μια χερσόνησος στο δυτικό άκρο της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Μάγχης στα βόρεια, της Κελτικής Θάλασσας και της Ιρουάζ στα δυτικά και του Κόλπου της Γασκόνης στα νότια.

Παρά τις αγγλικές πιέσεις, ο Ντε Γκωλ δεν έκανε βήμα πίσω, αρνήθηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις και η Μεγάλη Βρετανία αναγκάσθηκε να υποκύψει στο γαλλικό τελεσίγραφο, με αποτέλεσμα μια αυτοκρατορία να αλλάξει το όνομά της. (Αυτήν την τεράστιας σημασίας αποκάλυψη έκανε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» ο πρώην πρέσβης, βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και συμφώνησε ότι έτσι έγινε ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κώστας Δουζίνας, καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.)

Αυτός είναι ο δρόμος για κάθε ηγέτη που σέβεται και υπερασπίζεται την Ιστορία της χώρας του, τα ιερά και τα όσια του λαού του. Επιμένει στη Βρετάνη χθες, στη Μακεδονία σήμερα… Και αυτός ο δρόμος δεσμεύει όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γενικά όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Μας δουλεύει ο Ζάεφ…
Κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη είναι η εικόνα για το πού το πάνε τα Σκόπια ως προς την ονομασία τους μετά τη συνάντηση στο Νταβός του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό συνάδελφό του Ζόραν Ζάεφ.

Το… μόνο που μας πρόσφερε ο κ. Ζάεφ ήταν η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου τους, που το έχουν βαφτίσει «Μέγας Αλέξανδρος», όπως και της κεντρικής λεωφόρου τους. Και μόνο που δεν βγήκαμε να πανηγυρίσουμε…

Και για να μην τρέφουμε ελπίδες ότι ο… σύντροφος Ζόραν θα αλλάξει το όνομα της χώρας του και θα εξαλείψει τις αλυτρωτικές αναφορές περί αλλαγής συνόρων, μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, το ξέκοψε λέγοντας ότι η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ «είναι πολύ δύσκολο θέμα»!


Σχολιάστε εδώ