Ψευτομαγκιές…

Ψευτομαγκιές…

Δύο και πλέον χρόνια μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ο Γ. Βαρουφάκης συνεχίζει το άχαρο παιχνίδι των αποκαλύψεων με… στόχο -ποιον άλλον;- τον Αλ. Τσίπρα. Πράγματα που όφειλε να έχει πει πολύ νωρίτερα, αμέσως μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, θυμάται και τα λέει τώρα.

Ο τρόπος και η επιμονή του να στοχοποιεί τον πρωθυπουργό, μεταφέροντας όχι κρίσιμες λεπτομέρειες από γεγονότα της επίμαχης περιόδου αλλά ως επί το πλείστον πολιτικά κουτσομπολιά, αποκαλύπτει απύθμενη πικρία, που έχει μετεξελιχθεί σε εμπάθεια.

Με την τακτική του αυτή προσπαθεί να διατηρηθεί στο προσκήνιο και να πουλήσει περισσότερα βιβλία και -αν είναι δυνατόν- να αυξήσει την «ταρίφα» για τις διαλέξεις και τη συμμετοχή του σε διάφορα φόρουμ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην υπουργός μετέφερε έναν διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο φέρεται να αποκάλεσε ηλίθιο. Ήταν, όπως είπε, όταν πληροφορήθηκε ότι ο κ. Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%: «Του είπα: ‘‘Είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα;’’. Και μου απάντησε: «Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω».

Τα πυρά του δέχθηκε φυσικά και ο διάδοχός του Ευκλ. Τσακαλώτος: «Κάποτε έβγαζε γλώσσα στον Σόιμπλε. Δεν ήταν ‘‘yes man’’, έγινε στις 6 Ιουλίου. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτήν τη μεταλλαγή». Τέλος, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο της ‘‘τρόικας’’».


Σχολιάστε εδώ