Βαλυράκης: Αναγκαία η Εθνική Στρατηγική

Βαλυράκης: Αναγκαία η Εθνική Στρατηγική

-Αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, πιστεύει

«Το ισχύον σύστημα αξιών τείνει να επιβάλει την Ατομική Επιδίωξη πάνω από το Κοινό Συμφέρον. Αυτό θα πρέπει να ανατραπεί, ως πρώτη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης», τονίζει ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης σε κείμενό του εν όψει του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

«Η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να προκύψει από τις όποιες γραφειοκρατίες, που διολισθάνουν μοιραία στην “άναρχη νομή εξουσίας”. Θα προκύψει μόνο από την επιστράτευση και την αξιοποίηση προσώπων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής για τη συνείδηση της κοινωνικής τους ευθύνης. Σε αυτό το πλαίσιο, η παιδεία, η αντικειμενική αξιολόγηση στις ικανότητες, τα “ταλέντα” των προσώπων και οι ίσες ευκαιρίες είναι απαραίτητη συνθήκη», επισημαίνει.

«Η Εθνική Στρατηγική απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας μας είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν φθάνει μόνο ο ολοκληρωμένος, ορθός πολιτικός λόγος, που σαφώς ελλείπει. Είναι απαραίτητος ο ρεαλιστικός, μακρόπνοος αναπτυξιακός σχεδιασμός, οι αναγκαίοι πολιτικοί συσχετισμοί, η αποτελεσματική πολιτική δράση και βεβαίως τα πρόσωπα, με τις κατάλληλες προδιαγραφές φερεγγυότητας και εμπειρίας για την υλοποίησή τους. Αυτό πιστεύω θα είναι και το στοίχημα για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο», πιστεύει ο Σήφης Βαλυράκης για την επόμενη μέρα της χώρας μας.


Σχολιάστε εδώ