Νικήτας Κακλαμάνης: Οι χρεώσεις για συναλλαγές με POS είναι οι πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη

Νικήτας Κακλαμάνης: Οι χρεώσεις για συναλλαγές με POS είναι οι πιο ακριβές σε όλη την Ευρώπη

Να και ένας βουλευτής που τολμάει να τα βάλει με τις τράπεζες

Είναι υπέρογκες οι χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες στις ηλεκτρονικές διατραπεζικές συναλλαγές, τόσο για τους επιχειρηματίες-επαγγελματίες όσο και για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με POS, τονίζει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας – Ανάπτυξης ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Και όπως πολύ χαρακτηριστικά λέει, οι τράπεζες τα θέλουν όλα, μονά – ζυγά, δικά τους.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι «οι χρεώσεις κυμαίνονται από 0,6% ως 1,5% για κάθε συναλλαγή και αποτελούν ουσιαστικά έναν επιπλέον φόρο για τους ήδη υπερφορολογημένους επαγγελματίες οι οποίοι κάνουν χρήση POS». Και προσθέτει: «Το εξοργιστικό είναι ότι, αν η χρεωστική / πιστωτική κάρτα του καταναλωτή ανήκει σε άλλη τράπεζα από την προμηθεύτρια τράπεζα του POS, τότε η χρέωση είναι ακόμη υψηλότερη, φθάνοντας περίπου στο διπλάσιο! Κι αυτό παρότι σε ευρωπαϊκό κανονισμό προβλέπεται μέγιστη χρέωση 0,3%!

Μονά – ζυγά, δηλαδή, τα πάντα για τις τράπεζες, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πριν από το 2015 δήθεν θα πολεμούσε για να περιορίσει τα υπερκέρδη τους…»!

 


Σχολιάστε εδώ