Δεν… χώρεσαν στους 650 οι «πυρήνες» της Φώφης στον Πειραιά

Δεν… χώρεσαν στους 650 οι «πυρήνες» της Φώφης στον Πειραιά

Έντονη δυσαρέσκεια στους οπαδούς της Φώφης Γεννηματά στον Πειραιά προκάλεσε η επιλογή των 650 στελεχών του Κινήματος Αλλαγής για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Όπως τόνιζαν, στην Α’ Πειραιά από τα δύο μέλη που αποτελούσαν την Επιτροπή Στήριξης της Φώφης στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, αυτοί δηλαδή που έτρεξαν να μαζέψουν κόσμο για να την ψηφίσει, που έκαναν τηλέφωνα, που πλήρωσαν, όταν χρειάστηκε, το αντίτιμο για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία σε όσους δυσκολεύονταν, που οργάνωσαν συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των άλλων υποψηφίων για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, κ.λπ., στους 650 δεν συμπεριελήφθη κανένας! Αντίθετα, μετέχουν δύο «πυρήνες» του Νίκου Ανδρουλάκη και δύο φανατικοί υποστηρικτές του, που του είχαν οργανώσει ακόμα και προεκλογική εκδήλωση στη Δραγάτση.


 Δυσαρέσκεια και ανησυχία στους οπαδούς της για το «καπέλωμα»


Οι υποστηρικτές της Φώφης της καταλογίζουν αδιαφορία για τον κόσμο που τη στήριξε και λένε ότι μπορεί η βάση να ψήφισε τη Γεννηματά, αλλά ο κομματικός μηχανισμός δεν είναι υπό τον έλεγχό της. Γιατί εκτός των τεσσάρων του Νίκου Ανδρουλάκη, μεταξύ των 650 από τον Πειραιά βλέπουμε ακόμα στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και ανθρώπους του Σημίτη που είχαν στηρίξει Καμίνη! Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως αν τώρα, που η Φώφη έχει το πάνω χέρι, μετά από μια θριαμβευτική επικράτηση, δεν καταφέρει να ελέγξει το κόμμα, τότε στο μέλλον -αν υποτεθεί ότι θα αντιμετωπίσει κάποια ζόρια- θα χάσει σίγουρα την μπάλα.

Καταλογίζουν επίσης ευθύνες στον Κώστα Ασκούνη, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος έκανε την επιλογή με βάση τι του έλεγε ο ένας κι ο άλλος, χωρίς να επιδιώξει να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση όλων των τάσεων από κάθε περιοχή. Οι υποστηρικτές της Φώφης μάλιστα έλεγαν ότι στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες από το στρατηγείο της προέδρου στην Α’ Πειραιά, για συντονισμό των ενεργειών τους από εδώ και πέρα και τη διατήρηση της επαφής τους με τη βάση, θα πάνε οι ίδιοι, όμως δεν θα κινητοποιηθούν για να μην υ­πάρχει συμμετοχή και να εκφραστεί ηχηρά η δυσαρέσκειά τους. Θέλουν, με λίγα λόγια, να στείλουν ένα μήνυμα στην ηγεσία, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να τους θυμάται όποτε τους χρειάζεται και μετά να τους ξεχνά.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, θα υπάρξουν και προσωπικές παρεμβάσεις στη Φώφη Γεννηματά για να διευκρινιστεί τι δεν έγινε καλά και δυσαρέστησε τους ανθρώπους της.

Ν.Π.


Σχολιάστε εδώ