Συμμαχία κατά Γεννηματά Ανδρουλάκη – Καμίνη!

Συμμαχία κατά Γεννηματά Ανδρουλάκη – Καμίνη!

Ακονίζουν και πάλι τα μαχαίρια στην Κεντροαριστερά και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς το επικείμενο ιδρυτικό Συνέδριο του Μαρτίου φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα πεδίο αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο βασικούς ηττημένους της εκλογής για την αρχηγία της παράταξης, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Καμίνη, και στη νικήτρια της αναμέτρησης Φώφη Γεννηματά.

Οι πρώτες κόντρες, που εμφανίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία αλλά και στην Οργανωτική Επιτροπή, φαίνεται να επεκτείνονται και να μεταφέρονται στο Συνέδριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρότι ηττήθηκε στην κούρσα για την ηγεσία, δεν φαίνεται να το βάζει κάτω και επιχειρεί πλέον να πάρει ένα είδος ρεβάνς στο επικείμενο συνέδριο, μέσα από μια προσπάθεια να οριστούν αλλά και να εκλεγούν όσο γίνεται περισσότεροι δικοί του άνθρωποι στο συνέδριο αλλά και για να επηρεάσει τους συσχετισμούς και να ελέγξει το όργανο που θα εκλεγεί και θα έχει την ευθύνη να οδηγήσει μαζί με την πρόεδρο τον νέο φορέα στις εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται ότι έχει σύμμαχό του, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον τρίτο στη διαδικασία εκλογής αρχηγού του φορέα, ο οποίος με κάθε τρόπο θέλει να περιορίσει την επιρροή της Φώφης Γεννηματά.

Για την ώρα, αυτός που βγαίνει διαρκώς μπροστά είναι ο Γιώργος Καμίνης, ενώ συντάσσεται μαζί του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος με τον μηχανισμό του επιχειρεί να περιορίσει τα περιθώρια κινήσεων της Φώφης Γεννηματά. Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «ο Γ. Καμίνης φαίνεται ότι κάνει τον λαγό και αμέσως ξεπετιέται και ο Ανδρουλάκης». Πάντως, σύμφωνα με όσα λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο μηχανισμός του Νίκου Ανδρουλάκη απλώνεται σαν ιστός παντού και πιέζει προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει όλο και μεγαλύτερη επιρροή στον νέο φορέα.


Πάντως, όλα δείχνουν ότι στο Συνέδριο δύο τινά θα συμβούν: Είτε θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για σύνθεση των απόψεων και νέες ισορροπίες είτε θα δημιουργηθεί ένα συγκρουσιακό κλίμα.

Η κ. Γεννηματά, όπως λένε συνομιλητές της, είναι αποφασισμένη, με βάση την εντολή που έλαβε από το εκλογικό σώμα, να προχωρήσει με στόχο την ενότητα του χώρου, ωστόσο είναι αποφασισμένη και να συγκρουστεί αν χρειαστεί με μηχανισμούς που τη θέλουν στη θέση του πολιτικά εκβιαζόμενου.

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές της, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ίδρυση του νέου φορέα, αλλά στο συνέδριο θα διαμηνύσει με κάθε τρόπο πως μόλις πρόσφατα εκλέχτηκε με ισχυρό ποσοστό από ένα ευρύτατο εκλογικό σώμα.

Πάντως, η πολύ καλή συνεννόηση και ισορροπία που υπήρχε μετά τις εκλογές φαίνεται να διαταράχτηκε από το πολυνομοσχέδιο και κυρίως με τη διάταξη για τις απεργίες, καθώς το ΠΑΣΟΚ / Δημοκρατική Συμπαράταξη, θέλοντας να επαναπροσεγγίσει τα παλιά ισχυρά του ερείσματα στα συνδικάτα και τους μαζικούς χώρους, καταψήφισε τη διάταξη, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να ψηφίσει «παρών». Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης μέσα από αυτόν τον συμβιβασμό βρήκαν εκ νέου καλή ισορροπία, ωστόσο στο Ποτάμι φαίνεται να δημιουργήθηκαν πρόσθετα προβλήματα, καθώς τόσο ο Σπύρος Δανέλλης όσο και ο Γιώργος Αμυράς δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν προκειμένου να μη δημιουργηθεί νέο ρήγμα – ο πρώτος, κυρίως, ήταν θετικός προς την κυβερνητική διάταξη και διαψεύδει τα περί προσέγγισής του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Δανέλλης επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Ηρακλείου στις επόμενες δημοτικές εκλογές (από τη στιγμή που θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Βασίλης Κεγκέρογλου), με την ανοχή ή και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, μετά την προσχώρηση του εκλεγμένου με την Ένωση Κεντρώων βουλευτή Γιώργου Καρρά στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει έντονο «φλερτ» και με τον νυν βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, που εκλέγεται στη Λάρισα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κατσιαντώνης επιθυμεί να στραφεί προς την τοπική αυτοδιοίκηση και να είναι υποψήφιος στον Δήμο Ελασσόνας, όπου θα έχει ανάγκη τη στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής.


Σχολιάστε εδώ