Barcode σε όλα τα έντυπα

Barcode σε όλα τα έντυπα

15,6 εκατ. ευρώ για την πιστοποίηση των κυκλοφοριών

Ένα σημαντικό βήμα προς την πιστοποίηση των κυκλοφοριών των εφημερίδων έγινε την περασμένη βδομάδα, όταν τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών ενέταξαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, με προϋπολογισμό 15,6 εκατ. ευρώ, το έργο της ειδικής σήμανσης γραμμωτού κώδικα (barcode) σε όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες. Το ερχόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του τεύχους της προκήρυξης του διαγωνισμού, η σύνταξη του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη κεντρικού πληροφοριακού συστήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το λογισμικό που θα αναπτυχθεί θα επιτρέπει στα σημεία πώλησης να καταχωρίζουν τις παραγγελίες τους, να σαρώνουν το barcode των εντύπων κατά την παραλαβή, πώληση και επιστροφή τους και να βλέπουν στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις τους, ενώ θα διασυνδέεται με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της ΓΓΕΕ για την αποστολή των στοιχείων.

Θα γίνει προμήθεια 10.000 ασύρματων, φορητών υπολογιστικών συσκευών, τύπου tablet, ασύρματων φορητών σαρωτών γραμμωτού κώδικα και άλλες 10.000 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 3G/4G για 36 μήνες. Το πληροφοριακό αυτό σύστημα θα χρησιμοποιείται από τα πρακτορεία διανομής Τύπου για την πιστοποίηση των δελτίων κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών. Μέχρι τότε τι γίνεται όμως; Η εκδοτική εταιρεία «Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ» με επιστολή της, όπως αποκάλυψε το «Π», ζήτησε από το «Άργος» οι κυκλοφορίες να πιστοποιούνται από ορκωτούς ελεγκτές πριν από την πιστοποίησή τους.


Σχολιάστε εδώ