Παιχνίδια του Ν. Αναστασιάδη με τις ΑΟΖ

Παιχνίδια του Ν. Αναστασιάδη με τις ΑΟΖ

Τι συμβαίνει με την υπόθεση της κατάθεσης των συντεταγμένων της κυπριακής ΑΟΖ, την οποία διαφημίζει κάθε τρεις και λίγο η κυπριακή κυβέρνηση; Πολύ πιθανόν να πρόκειται για ένα από τα γνωστά προεκλογικά τεχνάσματα του Νίκου Αναστασιάδη, προκειμένου να συγκινήσει και να πείσει για τις «πατριωτικές προθέσεις» του. Το ενδιαφέρον όμως στην περίπτωση αυτή είναι ότι ενώ ο ίδιος αλλά και ο ΥΠΕΞ Γιάννης Κασουλίδης δηλώνουν ότι έχουν αποστείλει τις συντεταγμένες στην ελληνική κυβέρνηση και περιμένουν την απάντηση προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάθεση των συντεταγμένων στον ΟΗΕ, απάντηση από την Αθήνα δεν έχει δοθεί και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά:

Είτε η Λευκωσία έχει εξηγήσει ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτε μετά τις εκλογές και έτσι ο φάκελος έχει μείνει στα συρτάρια του Μαξίμου και του ΥΠΕΞ, είτε η Αθήνα έχει ενοχληθεί, γιατί με την τακτική αυτή η Λευκωσία ξε­μπροστιάζει την ελληνική κυβέρνηση, που καμιά διάθεση δεν έχει για οριοθετήσεις ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τον γνωστό: Την Τουρκία.

Προφανώς τα ζητήματα αυτά απαιτούν σοβαρό χειρισμό και ψύχραιμες κινήσεις. Όμως δεν μπορεί δεκαπέντε χρόνια από τότε που ο Τάσσος Παπαδόπουλος άνοιξε δρόμους για την Κύπρο με την ανακήρυξη ΑΟΖ, η Ελλάδα να μην έχει κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ