Ραδιοφωνική Digea με ενα εκατομμύριο ευρώ για πανελλαδική εμβέλεια

Ραδιοφωνική Digea με ενα εκατομμύριο ευρώ για πανελλαδική εμβέλεια

Σε δημοπρασία θα τεθούν από την ΕΕΤΤ οι ψηφιακές ραδιοφωνικές συχνότητες πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, σύμφωνα με την προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ρυθμιστική αρχή. Η προκήρυξη απευθύνεται σε παρόχους δικτύου που θα πληρώσουν για να λάβουν τα δικαιώματα χρήσης των ψηφιακών συχνοτήτων για 15 χρόνια.

Παράλληλα με την προκήρυξη δημοσιεύτηκε και ο χάρτης των ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

Οι ψηφιακές συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας είναι δύο συνολικά, τον έναν τον κατέχει ήδη η ΕΡΤ και είναι οι ακριβότερες με κατώτατη τιμή εκκίνησης το ένα εκατομμύριο ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε μια ψηφιακή συχνότητα μπορούν να χωρέσουν με το πρότυπο DAB+ ανάλογα με την ποιότητα ήχου έως και 18 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Η πανελλαδική ραδιοφωνική συχνότητα θα δοθεί σε έναν πάροχο δικτύου μόνο ενώ για τις περιφερειακές ψηφιακές συχνότητες μπορεί να εκχωρηθούν δικαιώματα χρήσης σε περισσότερους παρόχους δικτύου.

Η Αττική έχει τις περισσότερες ψηφιακές συχνότητες, έξι στο σύνολο. Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΕΤΤ η Αττική είναι η αμέσως ακριβότερη περιοχή για τους ενδιαφερόμενους παρόχους δικτύου με τιμή εκκίνησης τις 77.300 ευρώ ανά ψηφιακή συχνότητα. Στην προκήρυξη προβλέπεται και ένα ανώτατο όριο για το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (πάροχοι περιεχομένου) για να εκπέμπεται το σήμα τους από τους αδειούχους παρόχους δικτύου.

ΠΗΓΗ: www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ