Μαντρώνει ο Μητσοτάκης τους βουλευτές του!

Με την κομματική πειθαρχία που βάζει για το Σκοπιανό

-Ανησυχεί για διαφοροποιήσεις Μακεδόνων βουλευτών

Ο… φόβος του Κ. Καραμανλή, εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, εξακολουθεί να «στοιχειώνει» τα όνειρα πολιτικών, εκδοτών και οικονομικών παραγόντων της χώρας. Ενώ η ενδεχόμενη επάνοδός του σε ύψιστα πολιτικά ή πολιτειακά αξιώματα τους προκαλεί εφιάλτες, καθώς ανατρέπει πλήρως τους σχεδιασμούς τους για τον έλεγχο του πολιτικού και όχι μόνο παιχνιδιού. Άλλως δεν εξηγείται η ξαφνική επίθεση της εφημερίδας «Καθημερινή», συμφερόντων Αλαφούζου, κατά του πρώην πρωθυπουργού, με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας την τελευταία 15ετία.

Σε ανύποπτο φαινομενικά χρόνο δημοσίευσε έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2009, η οποία επέρριπτε το κύριο βάρος των ευθυνών για τον εκτροχιασμό της οικονομίας στις κυβερνήσεις της περιόδου 2004-2009, αθωώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο τις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη, που προηγήθηκαν, όσο και αυτή του Γ. Παπανδρέου, που ακολούθησε. Η εφημερίδα όχι μόνον υιοθέτησε τις αναφορές αλλά υπερθεμάτισε κιόλας, ενώ επέκρινε πρωτοβουλίες όπως η έκδοση βιβλίου από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, με το επιχείρημα ότι εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλλει το περιβάλλον του Κ. Καραμανλή να μεταθέσει τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

Είναι γεγονός ότι τα Μέσα Ενημέρωσης που ανήκουν στον Όμιλο Αλαφούζου συστηματικά τελευταία προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της περιόδου 2004-2009, φτάνοντας μέχρι τα όρια της συκοφάντησης του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Η τελευταία επίθεση ωστόσο κρίνεται ακατανόητη, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε σε νεκρό χρόνο, χωρίς δηλαδή να υπάρχει η αναγκαία αφορμή, και με έωλα επιχειρήματα, που έχουν προ πολλού καταρριφθεί ή έστω έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδυναμωθεί. Που σημαίνει ότι η εν λόγω εφημερίδα κινήθηκε στοχευμένα και βάσει σχεδίου (του γνωστού σχεδίου), που ως στόχο έχει την απαξίωση και την αποδόμηση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από συγκεκριμένα κέντρα την τελευταία δεκαετία, εξακολουθεί να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας μεταξύ των απλών πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης. Ενώ αποτελεί και σημείο αναφοράς για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και όσους κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

Φοβούνται την επιστροφή
Τι ακριβώς φοβούνται στην πραγματικότητα τα διάφορα κέντρα (εκδοτικά, οικονομικά κ.ά.) και επιτίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά του πρώην πρωθυπουργού; Τι άλλο από την επάνοδό του στα πράγματα. Είτε έχει να κάνει με τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (η θητεία του Πρ. Παυλόπουλου λήγει την άνοιξη του 2020) είτε ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία, που είναι πιθανό με βάση τα ως τώρα δεδομένα. Μια τέτοια προοπτική κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τα διάφορα «κέντρα». Άλλωστε ήταν αυτά που πολέμησαν τον Κ. Καραμανλή με κάθε τρόπο την περίοδο 2004-2009. Το ενδεχόμενο επανόδου δεν ενθουσιάζει φυσικά και τον Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα βάλει τέλος στα όνειρά του για την πρωθυπουργία. Ως εκ τούτου, στο συγκεκριμένο ζήτημα τον… βολεύει να είναι με την πλευρά της «Καθημερινής» και του Ομίλου Αλαφούζου, που έκαναν τα πάντα για να τον αναδείξουν αρχηγό της ΝΔ.

Με το σκεπτικό αυτό η εφημερίδα «Έθνος» σε πρωτοσέλιδο άρθρο της έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του Κ. Καραμανλή και για «ταύτιση» Μητσοτάκη – Αλαφούζου με στόχο την «πολιτική εξόντωση» του πρώην πρωθυπουργού. Σε σχόλιό της μάλιστα αναφέρθηκε σε συμφέροντα που δρουν με στόχο τον κ. Καραμανλή, συνδέοντας τη δράση τους τόσο με τις εξελίξεις στη ΝΔ όσο και στα εθνικά θέματα. Αντιδρώντας η ηγεσία της ΝΔ μίλησε για «προβοκάτσια» και κατηγόρησε τον εκδότη του «Έθνους» Δ. Μάρη ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Οργή για Μητσοτάκη
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά εξεπλάγη από το νέο χτύπημα της «Καθημερινής», άλλωστε δεν είναι το πρώτο και προφανώς ούτε το τελευταίο, ενώ απέφυγε κάθε σχόλιο ή διαπίστωση. Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που κινούνται στο καραμανλικό στρατόπεδο εκφράζουν ανοιχτά την οργή τους.

«Συμφέροντα και διαπλεκόμενοι επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γ. Βλάχου, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Ιστορία δεν θα ξαναγραφτεί επειδή το θέλουν κάποιοι». Υπενθύμισε δε ότι παραμονές των εκλογών του 2009 ο Κ. Καραμανλής προειδοποίησε για την ανάγκη να ληφθούν περιοριστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος της οικονομίας. Τόνισε, επίσης, ότι πήγε στις κάλπες με μέτρα για πάγωμα μισθών και συντάξεων αλλά και περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Οι Καραμανλικοί είναι ωστόσο εξοργισμένοι και με την ηγεσία της παράταξης για τον λόγο ότι θεώρησε σκόπιμο να καταγγείλει το «Έθνος» για τα περί ταύτισης του κ. Μητσοτάκη με τον Όμιλο Αλαφούζου και στόχο τον Κ. Καραμανλή. Πλην όμως δεν έκρινε αναγκαίο να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό στην επίθεση της «Καθημερινής», η οποία -ούτε λίγο, ούτε πολύ- υποστήριξε ότι για τον εκτροχιασμό της οικονομίας ευθύνεται η περίοδος 2004-2009. «Η παράταξη έχει συνέχεια και ο εκάστοτε αρχηγός οφείλει να υπερασπίζεται το έργο των προκατόχων του», υπογράμμιζαν βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ