Δυναμική αντιμετώπιση από τη Nova της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση

Δυναμική αντιμετώπιση από τη Nova της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση

Ένας έλληνας θεωρείται ως ο  «εγκέφαλος» του κυκλώματος  πειρατείας του σήματος των συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων, όπως η  Nova, η Cosmote TV,  η Sky UK, η Bein Sports,η  Sky Italia, η Sky DE κ.α. Στη σύλληψη του προχώρησαν οι βουλγαρικές αρχές, σε συνεργασία με τη  Europol, ενώ η έρευνα εντόπισε τον κεντρικό σέρβερ ήταν στη Βουλγαρία.

Τα μέλη του κυκλώματος πρόσφεραν συνολικά γύρω στα 1.200 κανάλια σε περίπου μισό εκατομμύριο πελάτες σ’ όλο τον κόσμο έναντι 100-150 ευρώ ετησίως. Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε όταν τέλη Μαρτίου 2017,  η Nova  ενημέρωσε  πως πρόσωπα στη Βουλγαρία και την Κύπρο, εγκατέστησαν πειραματικό δίκτυο το οποίο διαμοίραζε παράνομα με streaming συνδρομητικό σήμα των τηλεοπτικών δικτύων.

Η στάση της Nova απέναντι σε αυτό το φαινόμενο παράνομης δράσης που έχει ως αποτέλεσμα και η φοροδιαφυγή σημαντικών εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, παραμένει η ίδια όλα αυτά τα χρόνια. Χρησιμοποιεί κάθε προβλεπόμενο νόμιμο αλλά και ένδικο μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ίδιας και  των συνδρομητών της.  Στη νέα αυτή υπόθεση που έχει και διεθνείς προεκτάσεις (Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ολλανδία) η Nova θα παρέχει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές κάθε δυνατή βοήθεια, μή εξαιρουμένης και της παράστασης πολιτικής αγωγής.  Κάτι που έκανε στο παρελθόν και θα συνεχίσει να κάνει. 

ΠΗΓΗ: www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ