4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Για μια ακόμη χρονιά φέτος ανοίγει τις πόρτες του το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου από τις 24 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Τμήμα του φεστιβάλ θα μεταφερθεί επίσης, στην Αμαλιάδα, τη Σπάρτη, το Γύθειο, το Άργος και τη Δημητσάνα.

68 ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, 23 μικρού μήκους, 19 ταινίες στην εκπαιδευτική ζώνη, 1 διημερίδα, 5 σεμινάρια, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, μία εικαστική έκθεση και 30 ξένοι και έλληνες προσκεκλημένοι σκηνοθέτες, που θα προλογίσουν τις ταινίες τους και θα συζητήσουν με το κοινό.

Και όλες οι προβολές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια  θα είναι και φέτος ελεύθερα για το κοινό. 

Το μεγάλο αφιέρωμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου είναι «Κινηματογράφος και Υγεία».

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη που απευθύνεται στο μαθητικό κοινό με προβολές ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, καθημερινά από τις 9.00 έως τη 13.00. ενώ περιλαμβάνει  4 θεματικές: υγεία, εφηβεία, πολιτιστική κληρονομιά, επιστήμη.

Το φεστιβάλ ανοίγει με την προβολή της ταινίας «Kuzola, Τραγούδια των Ριζών/Kuzola, Songs of the Roots» (Σκην. Hugo Bachelet, Γαλλία, 72’), παρουσία της πρωταγωνίστριας, της τραγουδίστριας της παγκόσμιας μουσικής, Lúcia de Carvalho και θα ακολουθήσει συναυλία με τη Lúcia de Carvalho και τον Μεσσήνιο Αντώνη Κουφουδάκη.


Σχολιάστε εδώ