Συνεργασία της ΔΕΗ με τη General Electric

Συνεργασία της ΔΕΗ με τη General Electric

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τη General Electric για την από κοινού προσφορά υπηρεσιών συντήρησης σε εξοπλισμό του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής όπου υπάρχει ήδη εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός εξοπλισμού της GE, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σημαντικά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο εξοπλισμός αφορά κυρίως Αεριοστροβίλους, Ατμοστροβίλους, Γεννήτριες, Εναλλάκτες και Λέβητες.

Η General Electric προσφέρει αυτή τη στιγμή τις υπηρεσίες αυτές η μέσω θυγατρικών της, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αντιπροσώπους της.

Ως γνωστόν η GE είναι παγκόσμια ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Στροβιλομηχανών για την παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πρόσφατα έχει εξαγοράσει και την εταιρεία ALSTOM (τη δραστηριότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας/Power sector).

Η ΔΕΗ αντίστοιχα διαθέτει σημαντικό αριθμό μηχανών (GE και ALSTOM), κύρια στους Σταθμούς της στο Δ/νο Σύστημα, αλλά και στα νησιά (μικρότερης ισχύος) ενώ υπάρχει συσσωρευμένη μεγάλη εμπειρία, τόσο για τη λειτουργία όσο και για τη συντήρηση αυτού του εξοπλισμού.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ τονίζει ότι για τις παραπάνω επεμβάσεις και συντηρήσεις διαθέτει τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό και σκοπεύει να αξιοποιήσει την παραπάνω εμπειρία με τον καλύτερο επιχειρηματικά τρόπο, καθώς διαθέτει :

· Το απαιτούμενο brand name

· Ικανή τεχνογνωσία και το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό

· Τα σχετικά references

· Εξοπλισμό συντήρησης (εργαλεία κ.λπ.)

Βασιζόμενοι στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και τους ανθρώπινους πόρους της, η ΔΕΗ, όπως ανεφέρει, έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί επιχειρηματικά σε πεδία που είναι οικεία στην τρέχουσα δραστηριότητα στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής ενώ θα επιδιώξει να βελτιώσει τις υφιστάμενες πρακτικές συντήρησης μέσω συνεργειών που θα αξιοποιήσουν οι δύο εταιρείες με την συγκεκριμένη συνεργασία.

Δείτε το ρεπορταζ του ΑΠΕ για την συμφωνία ΔΕΗ –GE με αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Μ. Παναγιωτάκη


Σχολιάστε εδώ