Κορκίδης: Ακόμη περιμένουμε τις πέντε υποσχέσεις της κυβέρνησης!

Κορκίδης: Ακόμη περιμένουμε τις πέντε υποσχέσεις της κυβέρνησης!

Tην υλοποίηση πέντε δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να διατηρηθεί η ανάκαμψη, τα πρώτα σημάδια της οποίας ήδη έχουν φανεί, ζητά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης Εμπορίου ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε στην υπερχρέωση των επιχειρήσεων και σημείωσε ότι για να σταματήσει  αυτό το αρνητικό ρεκόρ οφειλετών και οφειλών, οι Έλληνες μικρομεσαίοι ζητάμε την εξόφληση πέντε «μεταχρονολογημένων» επιταγών της κυβέρνησης, που έχουν εκδοθεί από πέρυσι και κινδυνεύουν να σφραγιστούν από την αγορά ως «ακάλυπτες».

Πρώτη επιταγή, η θέσπιση ενός απλοποιημένου, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, με βασικά χαρακτηριστικά την υιοθέτηση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών ξεκινώντας με τους συνεπείς φορολογούμενους και εργοδότες.

Δεύτερη επιταγή, η εφαρμογή του επιχειρηματικού λογαριασμού με παράλληλη ισχύ του ακατάσχετου ορίου και του «κτισίματός» του, μέσω της καθολικής χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αποδείξεων, για αποπληρωμή υποχρεώσεων της επιχείρησης σε Δημόσιο, Ε.Φ.Κ.Α., μισθοδοσία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, προμηθευτές.

Τρίτη επιταγή, η διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, με έμφαση τα «μικροδάνεια» στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων έχουν και τηρούν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν προσανατολισμό ευκαιρίας και εξωστρέφειας.

Τέταρτη επιταγή, η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας με την άρση των capital controls και ο αποκλεισμός σεναρίων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων.

Πέμπτη επιταγή, η προώθηση βελτιωτικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων αλλά και της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές των επιχειρήσεων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με ελαστικοποίηση των κριτηρίων ένταξης, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που είναι μεν βιώσιμες, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ