Ασυλία, με τη βούλα της Βουλής, στους ξένους επιτηρητές μας!

Ασυλία, με τη βούλα της Βουλής, στους ξένους επιτηρητές μας!

Από ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Ποιος επιμένει να λέει ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος, όταν μας εκβιάζουν οι εταίροι μας, απειλώντας ότι δεν θα υπογράψουν την εκταμίευση της δόσης αν δεν δώσουμε ασυλία από ποινικές και αστικές ευθύνες σε πολίτες τους – τεχνοκράτες οι οποίοι ήταν στα διοικητικά συμβούλια ελληνικών Οργανισμών που ξεπουλούσαν μπιρ παρά κρατική περιουσία;

Δυστυχώς, τόσο καλά τα έχουν καταφέρει οι κυβερνήσεις μας, μηδέ της σημερινής εξαιρουμένης, η οποία με τη δική της υπογραφή δίνει ασυλία στους ξένους τεχνοκράτες που μας φόρτωσαν οι περιβόητοι… «θεσμοί».

Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο των 1.326 σελίδων και των 400 άρθρων, το οποίο μέσα σε τέσσερις ημέρες και με… συνοπτικές διαδικασίες ψηφίζεται άρον άρον αύριο το βράδυ, με τη Βουλή περικυκλωμένη από απεργούς και διαδηλωτές, περιλαμβάνεται άρθρο σύμφωνα με το οποίο «παρέχεται απαλλαγή των 6 ξένων τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ από ποινικές ή αστικές ευθύνες στην υπόθεση της πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου»!

Άφεση αμαρτιών…
Στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι οι συμβάσεις θεωρούνται επωφελείς και συμφέρουσες για το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο, σε σχέση με την αστική ή ποινική ευθύνη των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.

Με αυτήν τη διάταξη όλοι βγαίνουν καθαροί, παίρνουν άφεση αμαρτιών, κάτι που σε απλή γλώσσα αποτελεί ομολογία ότι το έγκλημα – παρανομία έγινε. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε ανάγκη… διόρθωσης του νόμου 3986/2011.

Απειλούσαν να μην ψηφίσουν!
Ανάμεσα στους έξι εμπειρογνώμονες ήταν ένας από την Ιταλία, ένας από την Ισπανία και ένας από τη Σλοβακία και οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών τους απειλούσαν να μην ψηφίσουν την εκταμίευση της δόσης αν δεν τους δοθεί απαλλαγή, όπως και τελικά έγινε. Να σημειωθεί ότι πριν από έναν μήνα ο Εισαγγελέας Εφετών είχε ζητήσει την εκ νέου παραπομπή των εμπειρογνωμόνων στο Συμβούλιο Εφετών.

Παρέμβαση και για τον Γεωργίου
Οι δανειστές, όμως, δεν ξεχνούν και τον Ανδρέα Γεωργίου, τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνοντας ότι τους δικούς τους ανθρώπους τους έχουν υπό την προστασία τους. Απόδειξη, το ότι στα μέσα Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μετέφερε στην κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, τη δυσαρέσκειά του για τη δίωξη κατά του Γεωργίου, ο οποίος, ως γνωστόν, κατηγορείται για αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.


Σχολιάστε εδώ