Ο Βαλβέρδε έπεισε Γκαρθία…

Ο Βαλβέρδε έπεισε Γκαρθία…

…Τι ζήτησε ο Καταλανός και το εμπόδιο των φευγάτων

O Όσκαρ Γκαρθία συμφώνησε με τον Ολυμπιακό να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας με συμβόλαιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι για 1,5+1. Και αυτό ήταν που καθυστέρησε κάπως την επίτευξη συμφωνίας. Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να δεσμεύσουν τον Καταλανό για έξι μήνες με οψιόν για δύο χρόνια, κάτι που δεν αποδεχόταν με τίποτα ο Γκαρθία.

Καθοριστικό ρόλο στο να έλθει στον Πειραιά ο Γκαρθία έπαιξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Δεν άκουσα ούτε μια αρνητική λέξη από εκείνον και ήταν ένα από τα πράγματα που με έπεισαν να δεχτώ την πρόταση του Ολυμπιακού κι όχι άλλες που είχα στα χέρια μου», τονίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Καταλανός, που αποκάλυψε ότι δέχθηκε τα εύσημα για την επιλογή του και από τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, ο Γκαρθία έχει μεταφέρει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι θα ήθελε κάποια περαιτέρω ενίσχυση (έναν ακόμα εξτρέμ, αμυντικό χαφ διαφορετικό από τον Ρομαό). Αλλά βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να αποχωρήσουν αρκετοί από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Διότι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Κι επειδή από τον Ρέντη δεν έχουν φύγει ακόμα ούτε αυτοί που είναι στο… ψυγείο, γι’ αυτό ο Κώστας Καραπαπάς βγήκε και είπε «μεταγραφές τέλος» (μετά την απόκτηση των Χατζησαφί, Μιραλάς και Ιγκόρ).

Ο Γκαρθία, επίσης, εκμυστηρεύτηκε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι δεν θα ερχόταν αν το πρωτάθλημα ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια, μη ανταγωνιστικό, ενώ ζήτησε να μην… κουνηθεί ο Οφόε.

Σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία του, ο Γκαρθία επιμένει στη γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στην πίεση ψηλά.


Σχολιάστε εδώ