Θυμωμένη η Μέρκελ με τον Κυριάκο!

Θυμωμένη η Μέρκελ με τον Κυριάκο!

Δεσμεύτηκε ότι δεν θα ζητήσει εκλογές και την κορόιδεψε

Παράπονα πολλά έχει η γερμανίδα καγκελάριος –παραμένει μέχρι να τελεσφορήσουν οι επαφές και οι συζητήσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά την αποτυχία των Χριστιανοδημοκρατών να πάρουν αυτοδυναμία στις εκλογές που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο– από τον έλληνα… ομογάλακτό της, τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και με το δίκιο της, γιατί άλλα της λέει και άλλα κάνει, όπως αφήνουν να διαρρεύσει έγκυρες πηγές, με γαλάζιο χρώμα, οι οποίες έχουν γεύση της τετ-α-τετ συζήτησης που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο πέρυσι στις 13 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στα γραφεία του CDU και κράτησε μία ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τη γερμανίδα καγκελάριο ότι είναι κάθετα αντίθετος στην επιστροφή στη δραχμή και ότι η θέση της Ελλάδας είναι στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Παρουσίασε επίσης στην Άνγκελα Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην ανεργία και στη φτώχεια, ενώ υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, όμως, έγινε κουβέντα και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, με επίκεντρο την κυβέρνηση, το αν έχει λαϊκή υποστήριξη, τα θέματα για τα οποία υπάρχουν αντιδράσεις και τη γραμμή της ΝΔ απέναντί της και βασικά το αν μπαίνει θέμα εκλογών. Και στο ζήτημα αυτό η απάντηση του Μητσοτάκη ήταν όχι, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τη γερμανίδα καγκελάριο ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών.

Με αυτό το… επιστέγασμα, ότι δεν θα υπάρξουν πολιτικές αναταράξεις, ολοκληρώθηκε η συνάντηση, με τον Κυριάκο να παίρνει καλό βαθμό στις… εξετάσεις που έδωσε στο μεγάλο… αφεντικό της ΕΕ.
Τον τελευταίο καιρό, όμως, προέκυψαν μαύρα σύννεφα με τη στροφή 180 μοιρών του Μητσοτάκη, ο οποίος, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει απέναντι στη Μέρκελ, κάθε μέρα ζητάει εκλογές.

Αυτή η αλλαγή έχει προβληματίσει και έχει ενοχλήσει το Βερολίνο, που προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη και ο Μητσοτάκης κάνει άλλα από αυτά που είχε υποσχεθεί. Ποιος είναι ο λόγος που άρχισε να ζητάει εκλογές, αποσταθεροποιώντας το κλίμα.


 Στην Καγκελαρία και τον θεωρούν αναξιόπιστο.


Και, όπως μαθαίνουμε, το κλίμα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι πολύ βαρύ στην Καγκελαρία και τον θεωρούν αναξιόπιστο.

Ένας, πάντως, από τους λόγους για τους οποίους ανέσυρε από τη θήκη του το… όπλο των εκλογών έχει να κάνει με το ότι θέλει να αναγκάσει τους εσωκομματικούς αμφισβητίες του να χαμηλώσουν τους τόνους, κατηγορώντας τους… υπογείως ότι έτσι στηρίζουν τον Τσίπρα. Ανεξάρτητα όμως από τους εσωτερικούς χειρισμούς, η μόνιμη επωδός «εκλογές τώρα» σε κάθε δήλωση του Μητσοτάκη έχει εκνευρίσει τη γερμανίδα ομοϊδεάτισσά του…


Σχολιάστε εδώ