Με αφορμή όσα έχουν συμβεί με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς…

Με αφορμή όσα έχουν συμβεί με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς…

Με αφορμή όσα έχουν συμβεί με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, κτυπά καμπανάκι, το οποίο πρέπει να μας ξυπνήσει όλους.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν τουρκικό θεσμό, κυρίως αυτούς που λειτουργούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρεσβείας και των προξενείων, να μεταφέρει στην Ελλάδα το κυνήγι μαγισσών που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία, όπου συλλήβδην κάθε αντίπαλος ή κάθε ανεξάρτητη φωνή που αμφισβητεί την παντοκρατορία του Ερντογάν βαφτίζεται αυτομάτως οπαδός του Φετουλάχ Γκιουλέν και συνδέεται αυτομάτως με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως παράνομο, καθώς ακόμη και η συμμετοχή στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη. Θα ήταν, όμως, απολύτως απαράδεκτο αυτό να συμβεί στη Θράκη με τη στοχοποίηση μειονοτικών, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με το τουρκικό προξενείο και τους εκπροσώπους του τουρκισμού στη Θράκη.

Δυστυχώς, έχουμε τέτοια απαράδεκτα δείγματα γραφής από το τουρκικό παρακράτος στη Θράκη.
Έτσι, εμφανίσθηκε δημοσίευμα που κατονομάζει τέσσερις έλληνες πολίτες ως μέλη της δομής της «τρομοκρατικής οργάνωσης FETO» στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων τούρκων διπλωματών ή πολιτών που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα μας.

Συμπωματικά, οι έλληνες πολίτες που κατονομάζονται είναι η συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας Αζινλίκτσα, δηλαδή, ο Εβρέν Δεδέ και η σύζυγός του, ο Αϊντίν Μποσταντζί και ο Φατίχ Ναζίφογλου!

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που είναι η πρώτη σε επισκεψιμότητα από τις μειονοτικές ιστοσελίδες, έχει βρεθεί στο στόχαστρο του προξενείου, καθώς, όπως φαίνεται, δεν ελέγχεται από το τουρκικό παρακράτος και την ΜΙΤ. Ως… απόδειξη της «ενοχής» προβάλλεται η σχέση του πεθερού του Εβρέν Δεδέ με το κίνημα Γκιουλέν, παρά το γεγονός φυσικά ότι ο γάμος του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια, όταν ακόμη ξεκίναγε τα πρώτα του βήματα ο Γκιουλέν, έχοντας υπό τη σκέπη του τότε ακόμη και τον σημερινό τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, με απόφαση μάλιστα των αρμόδιων αρχών της Τουρκίας, είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στην ιστοσελίδα από την Τουρκία.

Βεβαίως, αρκετοί είναι εκείνοι στη Θράκη που ήταν ταυτισμένοι με το κεμαλικό στρατιωτικοπολιτικό κατεστημένο και βρέθηκαν να υπηρετούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν όσο καιρό τα πήγαινε καλά με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τώρα προσπαθούν να αλληλοκαρφωθούν για να δώσουν διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης στο τουρκικό Προξενείο.

Επαναλαμβάνουμε όμως: Πρέπει με αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο να δοθεί το μήνυμα στη Θράκη: Ακόμη κι αν κάποιος είναι οπαδός ή θαυμαστής του Φετουλάχ Γκιουλέν, δεν διαπράττει αδίκημα. Και όποιος στρέφεται εναντίον ελλήνων πολιτών με τέτοια αβάσιμα αλλά και επικίνδυνα για την ασφάλειά τους δημοσιεύματα θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει ευθύνη για ό,τι συμβεί…

Όσο για την Πολιτεία, αυτή οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιτρέψει στο τουρκικό προξενείο να φέρει νέο διχασμό μεταξύ των ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος. Αν θέλουν να ψάξουν για συνεργούς των πραξικοπηματιών, ας κοιτάξουν τον κατάλογο των υπαλλήλων του προξενείου και της ΜΙΤ που δρουν στην Ελλάδα.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ