Μονίμως απών ο Κυριάκος από τα φλέγοντα προβλήματα της οικονομίας

Κύριε Διευθυντά,
Κάθε χρόνο, ειδικά τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα, αλλά προχωράμε. Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τους ανθρώπους της υπαίθρου είναι ξεχωριστή, αφού μαζευόμαστε, τραγουδάμε, παίζουμε λίγο χαρτάκι, οι γυναίκες φτιάχνουν τη βασιλόπιτα και τα καλούδια και γενικώς, απολαμβάνουμε τη χαρά της αλλαγής του νέου έτους, μόνο με ευχές! Φέτος, ήταν από τις φτωχότερες επετείους για το χωριό μας, αφού οι άρχο­ντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, λόγω της μεγάλης κρίσης, αδυνατούσαν να βάλουν τα γιορτινά, στον βαθμό που οι κάτοικοι του χωριού θυμούνται και αναπολούν.

Τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς κατέβηκα και εγώ -μαζί με φίλους-, να χαρώ, τη λάμψη των εμπορικών καταστημάτων της πόλης, αλλά, δυστυχώς, ήμουν από αυτούς που δεν ψώνισαν τίποτε περισσότερο από ένα γούρι και αυτό με τη βοήθεια του μερίσματος του Αλέξη. Στον δρόμο πολλοί, με σκυμμένο το κεφάλι, μονολογούσαν, αφού, έχοντας δίπλα τα παιδιά τους, ένιωθαν άβολα που δεν τους έφταναν οι οικονομίες για να τα ευχαριστήσουν, κάνοντάς τους δώρο μια κούκλα ή ένα τόπι.

Δεν σας κρύβω ότι για να ζήσω την οικογένειά μου, μαζί με τον αδελφό μου, καίτοι αρκετά μεγάλος και σπουδασμένος, τριγύ­ρισα κάποια σπίτια συγγενών, λέγοντας τα κάλαντα, για να μαζέψω έναν μικρό οβολό, προσφέροντας κάτι παραπάνω στην οικογένειά μου, αφού δουλεύω δώδεκα ώρες και αμείβομαι για τέσσερις και δεν μας φτάνουν ούτε για μία εβδομάδα. Ευτυχώς, το πρωί, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, πήγαμε στην εκκλησιά, για το καλό του έτους -μιας και το 2018 θα είναι απ’ τα δυσκολότερα-, παίρνοντας και το «αγίασμα» του μήνα από τον παπα-Φανούρη.

Τι να πρωτοθυμηθούμε για το 2018; Την κατάργηση της έκπτωσης του 1,5% στην παρακράτηση του φόρου, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που, κάποτε, μικρότεροι σε ηλικία και σε άλλες εποχές, έτυχε να περιδιαβούμε, την κατάργηση και της τελευταίας φοροαπαλλαγής για τις ιατρι­κές δαπάνες (γιατροί, φάρμακα, νοσοκομεία), τις εισφορές στην απόδειξη δαπάνης, την αύξηση των εισφορών στους αυτοαπασχολούμενους, τη χρέωση για τη χρήση της πλαστικής σακούλας, τη μείωση ή την κατάργηση των επιδομάτων στους τρίτεκνους και πολυτέκνους, τον φόρο στα ξενοδοχεία -αν και για εμάς ο όρος «ξενοδοχείο» είναι ξεχασμένος από την προηγούμενη δεκαετία- ή την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης στο μισό, που ήταν «ποτήριο σωτηρίας» για την περιοχή μας. Και ενώ ο Αλέξης πάει για εκλογές το 2019, όπως ομολόγησε και ο ίδιος, αφού πρώτα μας βγάλει στις αγορές… και στην εξώπορτα των Μνημονίων, το πόρισμα για την καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής βρήκε ένοχους όλους του υπόλοιπους εκτός, φυσικά, της περιφέρειας.

Από την άλλη, ο Κυριάκος, μαζί και η λοιπή αντιπολίτευση, βρήκε σκανδαλώδη την ενέργεια της κυβέρνησης για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την παροχή ασύλου στους τούρκους αξιωματικούς, παίζοντας συνεχώς… με την εξωτερική πολιτική, αφήνοντας χαραμάδες και σκιές ακόμη και σε «άσπονδους φίλους» ή και εχθρούς.
Αλλά και στην ονομασία των Σκοπίων, αντί να δώσει αξία σε μια κοινή εθνική στρα­τηγική, ξέχασε και τις επιλογές του αείμνηστου πατρός του. Ανήμπορος να προτείνει λύσεις στα μείζονα οικονομικά ζητήματα της πολιτείας, έχοντας ως μόνη πολιτική του τη διάλυση του κοινωνικού κράτους -με τις άφρονες ιδιωτικοποιήσεις- και τις απολύσεις και ξεχνώντας τις… παρ’ ολίγον μίζες, τις Κανάριες Νήσους και το μητρώο στελεχών -ελέω της έλευσης του νέου έτους-, το έριξε… στην εθνικοφρο­σύνη και στον αγιασμό! Άντε και καλή φώτιση, μέρες που είναι!

Ανένδοτος


Σχολιάστε εδώ