Κατασχέσεις ακινήτων για χρέη 500 ευρώ σε Εφορία και Ταμεία!

Κατασχέσεις ακινήτων για χρέη 500 ευρώ σε Εφορία και Ταμεία!

Ψηφίζεται άρον άρον η τροπολογία που είναι στα προαπαιτούμενα για τη δόση

-Τέλος οι απεργίες με τη διάταξη 50%+1

Ανάθεμα στο ποδαρικό που μας έκανε το 2018! Με θύελλες ήρθε. Κάποιες από τις οποίες παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πρόκειται για τις τελεσιγραφικές απαιτήσεις των περιβόητων «θεσμών», οι οποίες θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί πριν από τις 22 Ιανουαρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup και είναι μέσα στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της… δόσης μας!

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που θα ψηφισθεί θα προβλέπεται ότι:

• Η Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν για οφειλή 500 ευρώ στο Δημόσιο να κατάσχουν ακίνητα!


 Η… δικαιολογία είναι ότι ανάλογη διάταξη ισχύει για χρέη μεταξύ ιδιωτών και έτσι… εκσυγχρονιζόμαστε!


• Για την κήρυξη απεργίας θα πρέπει να αποφασίζει το 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών, κάτι που σημαίνει τέλος η απεργία, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να προσέρχεται ποτέ το ήμισυ των εγγεγραμμένων και ταμειακώς εντάξει μελών. Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η εν λόγω τροπολογία είχε κατατεθεί από την υπουργό Εργασίας, αλλά λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν η κυβέρνηση την απέσυρε νύχτα.

Εξάλλου, υπάρχει και μια άλλη… ρύθμιση, που είναι απαίτηση του ΔΝΤ: Να μπορεί να ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου από τα 8.700 ευρώ που είναι σήμερα στα 5.700 ευρώ στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5%, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Πέρα από αυτές τις… βόμβες, που θα προκαλέσουν μεγάλες κινητοποιήσεις, στα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη, θανατηφόρα αξιολόγηση είναι και το να γίνονται ηλεκτρονικά όλοι οι πλειστηριασμοί, να τροποποιηθεί ο νόμος Κατσέλη, με αποτέλεσμα η πρώτη κατοικία να μην προστατεύεται στον βαθμό που προστατεύεται σήμερα, και να «κουρευτούν» άγρια τα οικογενειακά επιδόματα.

Εις υγείαν μας…


Σχολιάστε εδώ