Οι αγρότες της Καρδίτσας, είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ!

Οι αγρότες της Καρδίτσας, είναι έτοιμοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ!

Τα τρακτέρ στις πλατείες της Καρδίτσας θα κατεβάσουν την Παρασκευή, οι αγρότες της πόλης, προχωρώντας σε προειδοποιητικό συλλαλητήριο. Οι συσκέψεις των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ξεκίνησαν την Κυριακή και μόλις ολοκληρωθούν θα δώσουν και τον παλμό των κινητοποιήσεων.  Στις 16 Ιανουαρίου θα ληφθεί, η τελική απόφαση για τη μορφή του αγώνα, στη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν θέματα, επιβίωσης, και είναι τα παρακάτω:

1.Να μπει τέλος στις ανοιχτές τιμές (κατώτερες εγγυημένες τιμές, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα).

2.Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, ενώ το πετρέλαιο να είναι αφορολόγητο.

3.Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ, για κάθε παιδί.

4.Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού και στάνης.

5.Όχι, στην αισχροκέρδεια μιας μικρής μερίδας εμπόρων και βιομηχάνων, που πωλούν 5 με 10 φορές, ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία, αγοράζουν σε ιδιαιτέρα χαμηλές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.

5.Η ύπαρξη αφορολόγητου ατομικού ετήσιου εισοδήματος στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ, για κάθε παιδί καθώς και η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Παράλληλα δε, η φορολόγηση, να γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα.

6.Να μην ισχύσουν, οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του Ε.Φ.Κ.Α..

7.Να υπάρχει, πραγματική δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια αλλά και ουσιαστική, στελέχωση νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. &

8.Η δυνατότητα, αξιοπρεπών συντάξεων στα 60 έτη, για τους αγρότες και στα 55 έτη, για τις αγρότισσες.

 


Σχολιάστε εδώ