Βρέθηκαν τα λεφτά του ALTER στην Ελβετία και κατασχέθηκαν

Βρέθηκαν τα λεφτά του ALTER στην Ελβετία και κατασχέθηκαν

Σύμφωνα με το κεντρικό δημοσίευμα στην Kontrnews που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 08/01/2018

Εκατοντάδες εκατομμύρια είχαν κρυμμένα στο εξωτερικό ο Αθανασούλης και οι συνέταιροί του

Τεράστιες απάτες και διακίνηση μαύρου χρήματος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της  εφημερίδας Documento, από τις εισηγμένες εταιρείες του ομίλου ALTEC. Ο Αθανασούλης, τότε που οργίαζε το Χρηματιστήριο, κατάφερε με τους Σημιτικούς φίλους του υπουργούς και έβαλε το ALTER στο Χρηματιστήριο και εισέπραξε 19 δις δρχ., ή 60.000.000 ευρώ τα οποία έβγαλε έξω. Οι αρχές ψάχνουν επίσης και τους λογαριασμούς του Γιώργου Βαλσαμίδη.

Βρέθηκαν τα λεφτά του ALTER στην Ελβετία και κατασχέθηκαν

Δεκαεννιά δισεκατομμύρια δραχμές που μεταφράζονται σε 60 εκατομμύρια ευρώ έκλεψε ο Θανάσης Αθανασούλης από το ALTER τα οποία όπως αποδεικνύεται με καθυστέρηση πολλών ετών φυγάδευσε σε φορολογικούς παραδείσους. Το μεγαλύτερο λαμόγιο του συστήματος Σημίτη που κατέκλεψε το ALTER και εκατομμύρια ανυποψίαστους μετόχους που είχαν επενδύσει στη φούσκα των εταιρειών που είχε στήσει ο μηχανισμός της τότε κυβέρνησης βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες, μετά την ανακάλυψη των μαύρων λογαριασμών του σε ελβετικές και άλλες τράπεζες.

Ο ανεπάγγελτος συνδικαλιστής της ΠΑΣΠ, Θανάσης Αθανασούλης, επιστρατεύτηκε από την ομάδα των λεγόμενων λοχαγών που βρίσκονταν στον σκληρό πυρήνα του συστήματος Σημίτη για να κάνει τη μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των ανυποψίαστων επενδυτών. Η αρχή έγινε με μια εταιρεία – σφραγίδα που είχε έδρα την Μιχαλακοπούλου και αντικείμενο τη συναρμολόγηση υπολογιστών.

Πρόκειται για τη γνωστή χρηματιστηριακή φούσκα ALTEC που αποτέλεσε το όχημα για τη μεγάλη ληστεία που συντελέστηκε. Μέσα από εικονικές συγχωνεύσεις εταιρειών που δεν είχαν καν αντικείμενο, ο Αθανασούλης έχοντας την απόλυτη στήριξη της τότε κυβέρνησης και των διορισμένων διοικήσεων των ελεγκτικών μηχανισμών και των τραπεζών άρχισε να εισάγει τις εταιρείες – μαϊμού στο χρηματιστήριο. Χρησιμοποιώντας την ΑΤΕ και άλλες τράπεζες φούσκωνε την τιμή των μετοχών, πουλώντας τόσο ο ίδιος όσο και το σύστημα ΠΑΣΟΚ που ήταν στο κόλπο σε τιμές εξωφρενικές ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστοι επενδυτές έμειναν με τα χαρτιά στο χέρι τα οποία δεν είχαν καμία αξία. Άλλωστε το σύνολο των εταιρειών του Αθανασούλη μετά το μεγάλο κόλπο στο χρηματιστήριο χρεοκόπησε και οι μέτοχοι έχασαν όλα τα λεφτά τους!

Στο διάστημα που είχε στηθεί η μεγάλη φούσκα ο Αθανασούλης και η παρέα του έκαναν και μια σειρά από άλλες βρομοδουλειές. Φόρτωναν σε φορτηγά διάφορα κουτιά χωρίς περιεχόμενο και τα πήγαιναν στην Βουλγαρία, εισπράττοντας επιδοτήσεις για δήθεν εξαγωγές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είχε στηθεί ένα μαφιόζικο σύστημα με την υποστήριξη κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που απογειώθηκε στην κυριολεξία στη διάρκεια της διακυβέρνησης Σημίτη.

Ο Αθανασούλης άρπαξε το ALTER από τον Γιώργο Κουρή και αμέσως το εισήγαγε στο Χρηματιστήριο. Τα ποσά από την αύξηση κεφαλαίου 19 δισεκατομμύρια δραχμές ο Αθανασούλης τα υπεξαίρεσε με μαϊμού ομόλογα τα οποία διατηρούσε στο ταμείο για να δικαιολογήσει την κλοπή, υπερτιμολόγηση τεχνικού εξοπλισμού και άλλα κόλπα. Όταν ο Γιώργος Κουρής κατάλαβε τι είχε συμβεί, κατήγγειλε δημόσια τη μεγάλη απάτη, αλλά το σύστημα εξακολουθούσε να προστατεύει τον Αθανασούλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο www.kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ