Λίγα τα 30 εκατ. ευρώ για μία σεζόν!

Λίγα τα 30 εκατ. ευρώ για μία σεζόν!

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της SuperLeague υπάρχουν 30 εκατ. ευρώ, για την ανανέωση της σύμβασης για ένα ακόμη έτος, τη σεζόν 2018 – 2019.

Η πρόταση της Forthnet περιλαμβάνει τις 15 από τις 16 ομάδες, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης και έχει υπογράψει ξεχωριστή διμερή εμπορική συμφωνία με τη Nova. Ο συνεταιρισμός καλείται να απαντήσει μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και ο διαχωρισμός των ΠΑΕ σε ισχυρές, με αποκλειστικά συμβόλαια, και αδύναμες. Η σύμβαση ΠΑΟΚ – Nova δείχνει τον δρόμο…

Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Στην Basket League, όπου υπήρχε κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων και οι αγώνες μεταδίδονταν από τη Nova, κάποια στιγμή οι ίδιες οι οικονομικά δυνατές ομάδες αναζήτησαν αλλού στέγη.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι στην Cosmote TV, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αυτό το καλοκαίρι βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ την τελευταία στιγμή, με πολύ άγχος.

Το «όχι» της Cosmote
Το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της SuperLeague χτύπησαν την πόρτα του ΟΤΕ, σε ανεπίσημες συζητήσεις. Η κουβέντα πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις Nova – SuperLeague και αφορούσε το συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2017 – 2018.
Η Cosmote TV έφτασε μέχρι και τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΡΤ δεν έδινε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Η Nova, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, έχει κάνει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη –για τα δεδομένα της εποχής– πρόταση στη SuperLeague των 15 ΠΑΕ, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Από πηγές της αγοράς θεωρείται απίθανο να βρεθεί άλλος παίκτης που να μπορεί να δώσει το συγκεκριμένο ποσό.

Πρόταση Forthnet πριν από τον επενδυτή
Παρά τη δραματική μείωση των εσόδων της ως συνέπεια όχι μόνο της μακροχρόνιας ύφεσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία αλλά και της χαμηλής απόδοσης της SuperLeague, η Forthnet βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, μια διαδικασία που ενεργοποιήθηκε από τις πιστώτριες τράπεζες. Ο νέος επενδυτής, που θα προκύψει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στους πρώτους μήνες του 2018, θα θέλει να κάνει μια νέα αποτίμηση της αξίας του προϊόντος της SuperLeague, κάτι που μοιάζει απίθανο με μια Λίγκα με 16 μέλη και με αυτές τις οικονομικές απαιτήσεις.
Είναι ενδεικτικό πως ο συνεταιρισμός της SuperLeague δεν έχει καταφέρει να βρει κε­ντρικό χορηγό και φέτος επιβιώνει χάρη στη συμβολική χορηγία Σαββίδη (ΣΟΥΡΩΤΗ). Η μοναδική επί της ουσίας ένεση ρευστότητας για τους «15» προέρχεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Nova.

√ Να καταργηθεί ο ΦΠΑ 6% στις επιστροφές των εφημερίδων ζητάει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής από το υπουργείο Οικονομικών. Η «τρόικα» θα αποφασίσει και γι’ αυτό! Εκεί έχουμε φτάσει…

√ Ορίστηκε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η Επιτροπή Περιεχομένου Υβριδικών Υπηρεσιών στη νέα πλατφόρμα ERT Hb, με μέλη τους Μ. Βογιατζόγλου, Δ. Μάρκου, Μ. Μανουηλίδη, Μ. Α. Κρητικού και Ελ. Φυλακτό. Έργο της Επιτροπής είναι η υποβολή εισηγήσεων στον διευθύνοντα σύμβουλο για την προμήθεια ή / και παραγωγή (εσωτερική, μεικτή, εξωτερική) λογισμικού, προγραμμάτων και λοιπών υπηρεσιών, προς αξιοποίηση από την υβριδική πλατφόρμα και τα διαδικτυακά μέσα της ΕΡΤ, καθώς και η υποβολή εισηγήσεων για συμπαραγωγές. Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των παραγωγών ή των συμπαραγωγών που εισηγείται.


Σχολιάστε εδώ