Η οικογένεια παραμένει ο πιο αξιόπιστος θεσμός, λέει το 74%!

Η οικογένεια παραμένει ο πιο αξιόπιστος θεσμός, λέει το 74%!

Κρατάει η ελληνική οικογένεια, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πολλές πολιτικές πλευρές για την αποδόμησή της, για να πάψει να είναι ο πιο ισχυρός πυλώνας της ενότητας της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί σε όλες τις δυσκολίες και στα κάθε είδους προβλήματα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά της και αυτό αναπότρεπτα ισχυροποιεί τη χώρα στον διεθνή χώρο.

Σε πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, το 74% θεωρεί την οικογένεια τον πιο αξιόπιστο θεσμό, όταν το 51% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου τα πολιτικά κόμματα και το 46% τις περιβόητες και πάρα πολύ σκοτεινές για τον ρόλο τους ΜΚΟ. Επίσης, το 52% δεν εμπιστεύεται τις Ανεξάρτητες Αρχές, οι οποίες «κυβερνούν» τους πιο κρίσιμους τομείς της χώρας, όπως είναι τα έσοδα του κράτους, χωρίς να έχουν την εξουσιοδότηση, την ψήφο του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά, ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών Πίτερ Χολ επισημαίνει: «Έρευνες δείχνουν το πραγματικό κόστος της κρίσης του ευρώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το γεγονός ότι στο τέλος θα αφήσει μια γενιά της οποίας τα εισοδήματα και οι θέσεις εργασίας μπορεί να μην αποκατασταθούν ποτέ από τα χτυπήματα που δέχθηκαν».


Σχολιάστε εδώ