Λοξοκοιτάζει προς ΑΝΕΛ η Μεγαλοοικονόμου

Λοξοκοιτάζει προς ΑΝΕΛ η Μεγαλοοικονόμου

Σε ανοιχτή γραμμή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες βρίσκεται η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Μεγαλοοικονόμου και είναι θέμα χρόνου, όπως φημολογείται, η προσχώρησή της στο κόμμα. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η επικοινωνία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες, αν όχι εβδομάδες, με μεσολαβητή τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλο, και απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες πριν την επίσημη ανακοίνωση. Η κ. Μεγαλοοικονόμου διευκρινίζει ότι δεν τίθεται θέμα προσχώρησής της στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συζητήθηκε μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, που συνοδεύθηκε από το σχόλιο του πρωθυπουργού «πάμε καλά, αυξανόμαστε».

«Δεν υπάρχει κανένα φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει, ωστόσο προσθέτει: «Δεν θα μείνω μόνη μου. Μοναχικός καβαλάρης δεν κάνει τίποτα», αναφερόμενη προφανώς στις επαφές με τους ΑΝΕΛ και αποκαλύπτοντας την αγωνία που τη διακατέχει για την πολιτική της επιβίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεοπτική συνέντευξή της εμφανίσθηκε ανοιχτή σε προτάσεις από… οποιοδήποτε κόμμα!

Το όνομα της κ. Μεγαλοοικονόμου ήρθε στην επικαιρότητα μετά το επεισόδιο που προκάλεσε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, όταν, επισκεπτόμενη τα γραφεία της Ένωσης Κεντρώων (με την οποία εξελέγη βουλευτής), κατηγόρησε την ηγεσία ότι «ξεπουλήθηκε» στον Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτό με αφορμή την παρουσία του βουλευτή Μ. Γεωργιάδη στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Η κίνησή της αυτή εξόργισε τον Β. Λεβέντη, ο οποίος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους αμφισβήτησε την ψυχική ισορροπία της και δήλωσε μετανιωμένος που συμπεριέλαβε την κ. Μεγαλοοικονόμου στις λίστες του κόμματος.

Κι αν αρχικά η όλη υπόθεση είχε στοιχεία… γραφικότητας, απέκτησε άλλες διαστάσεις όταν, ένα 24ωρο αργότερα, υπερψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2018. Παράγοντες της Ένωσης Κεντρώων υποστηρίζουν ότι δεν επρόκειτο για ξαφνική απόφαση, όπως αναφέρει η ίδια, αλλά ήταν προσχεδιασμένη και ήταν απλά τα… διαπιστευτήριά της προς την ηγεσία των ΑΝΕΛ. Το μόνο πρόβλημα για την κ. Μεγαλοοικονόμου είναι ότι το κόμμα του Π. Καμμένου δεν είναι βέβαιο ότι στις επόμενες εκλογές θα καταφέρει να υπερβεί το όριο του 3% και να είναι στην επόμενη Βουλή.


Σχολιάστε εδώ