Θα έπρεπε να… ντρέπονται όσοι… πανηγυρίζουν επειδή καθάρισαν τις ακτές της Σαλαμίνας…

Θα έπρεπε να… ντρέπονται όσοι… πανηγυρίζουν επειδή καθάρισαν τις ακτές της Σαλαμίνας…

♦ Θα έπρεπε να… ντρέπονται όσοι… πανηγυρίζουν επειδή καθάρισαν τις ακτές της Σαλαμίνας από τη ρύπανση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2». Γιατί ναι μεν τα Σελήνια καθάρισαν, αλλά όλη η Κυνόσουρα, η Ψυτάλλεια, η Αταλάντη κι άλλες δύο βραχονησίδες που είναι μπροστά από τα Σελήνια δεν έχουν καθαριστεί. Στις ακτές των περιοχών αυτών, που είναι βραχώδεις, στις κοιλότητες που σχηματίζουν οι βράχοι υπάρχει συσσωρευμένο μαζούτ. Στην ακτογραμμή της Κυνόσουρας το μαζούτ, τώρα που είναι κρύα η θάλασσα και έχει αναμειχθεί με την άμμο, έχει δημιουργήσει ένα στρώμα σαν… άσφαλτο! Και αυτό το… στρώμα δεν θα καθαρίσει ποτέ…

♦ Αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί με κάθε τρόπο το λιμάνι για να εισπράττει χρήματα είναι η Cosco, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ. Σύμφωνα με αυτό, τα κτίρια που υπάρχουν σήμερα στο λιμάνι και είναι αχρησιμοποίητα, όπως αποθήκες, σελά, Παγόδα κ.λπ., θα ενισχυθούν, θα ανακαινισθούν και θα αξιοποιηθούν, ενώ θα δημιουργηθούν και νέα. Τα κτίρια αυτά θα γίνουν δύο ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και ένα εμπορικό κέντρο. Ήδη ο ΟΛΠ έχει ξεκινήσει επαφές με τη Marriott για να «τρέξει» το πρόγραμμα των ξενοδοχείων και μέσα στο 2018 φιλοδοξεί να αρχίσει τις εργασίες για το εμπορικό κέντρο. Παράλληλα θα γίνουν κι άλλες εργασίες για την αξιοποίηση του λιμανιού, όπως επέκταση του επιβατικού λιμένα (νότια ζώνη), κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού κρουαζιέρας, εκβάθυνση του κεντρικού λιμανιού, μετατροπή της μιας αποθήκης σε επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, ικανού να εξυπηρετήσει 580.000 επιβάτες, ανάπτυξη δικτύου οικολογικών λεωφορείων, κατασκευή δύο πενταόροφων πάρκινγκ, κ.λπ. Να σημειώσουμε ότι πολλά από αυτά τα σχέδια τα είχε εξαγγείλει ο Γ. Ανωμερίτης, αλλά τότε η… πρεμούρα της κυβέρνησης ήταν να ξεπουλήσει τον ΟΛΠ κι όχι να κάνει έργα ανάπτυξης στο λιμάνι. Γιατί αν γίνονταν όλα αυτά, δεν θα υπήρχε λόγος να πουληθεί το λιμάνι.

♦ Φοβερά πράγματα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος. Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βοϊδονικόλα διέγραψε τον σύμβουλο του συνδυασμού της κ. Ψαρρά γιατί διαπιστώθηκαν ατασθαλίες στη Δημοτική Επιχείρηση Παιδείας, την εποχή που ήταν πρόεδρός της, επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Ζουμπούλη. Ο δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης δεν άφησε πάντως να γίνει συζήτηση στο θέμα γιατί απουσίαζε ο κ. Ψαρράς και θεώρησε αντιδεοντολογικό να γίνεται συζήτηση χωρίς τον κατηγορούμενο, άσχετα αν είναι πολιτικός του αντίπαλος. Διερωτήθηκε πάντως γιατί η κ. Βοϊδονικόλα τώρα θυμήθηκε ότι έγιναν ατασθαλίες στη ΔΕΠ, τη στιγμή που ο κ. Ψαρράς έχει παραδώσει καθήκοντα εδώ και τρία χρόνια περίπου.

 


Σχολιάστε εδώ