Ολομέτωπη επίθεση του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης

Ολομέτωπη επίθεση του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης

Με όπλο τους πλειστηριασμούς

Την κατά μέτωπο σύγκρουση με την κυβέρνηση επιλέγει το ΚΚΕ με αφορμή το ζήτημα των πλειστηριασμών, επιχειρώντας να ηγηθεί των λαϊκών αντιδράσεων, με την προσδοκία να αποκομίσει πολιτικά (κομματικά) οφέλη από την α­ντιπαράθεση αυτή. Πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος είναι να αψηφήσει τη διάταξη που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο ακόμη και σύλληψης βουλευτών, στελεχών και συνδικαλιστών.

Η ένταση που επικρατεί από πλευράς ΚΚΕ αποτυπώθηκε στο «θερμό επεισόδιο» που διαδραματίσθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στον γραμματέα του κόμματος Δ. Κουτσούμπα να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, με τον επικεφαλής να διατυπώνει το ερώτημα: «Ποιος είσαι εσύ, ρε;». Ακολούθησαν αντεγκλήσεις και προπηλακισμοί, σε βάρος τόσο του κ. Κουτσούμπα όσο και των μελών της συνοδείας του, μέχρις ότου τελικά επιτραπεί η είσοδός τους στη Βουλή. Τα γεγονότα κατήγγειλε ο βουλευτής Θ. Παφίλης, ο οποίος μιλώντας λίγο αργότερα στην Ολομέλεια τόνισε ότι «η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάντα συνοδεύεται από αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες».


 «Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό θα βάλουν στον γύψο τη λαϊκή πάλη», διαμηνύει


Επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης και ζήτησε να αναζητηθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. «Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον αυταρχισμό θα βάλουν στον γύψο τη λαϊκή πάλη» ήταν το μήνυμα του ΚΚΕ για την τροπολογία που εγκρίθηκε από τη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Προειδοποίησε δε ότι η λαϊκή πάλη «θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης». Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο. «Έχει χάσει την ψυχραιμία της υλοποιώντας τις επιταγές των τραπεζών, των funds, των κορακιών, όπως τους έλεγε και η ίδια παλιότερα», σημείωσε, ενώ όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα ήταν σαφής: «Θα μας βρίσκει (σ.σ.: η κυβέρνηση) συνεχώς μπροστά της. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτή την επαίσχυντη τροπολογία. Δεν θα μπορούν να σταθούν σε όλη την Ελλάδα. Θα βρίσκουν τον λαό, την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία κάθε μέρα στον δρόμο».


Σχολιάστε εδώ