Από τον Ιανουάριο οι εισφορές 26,95% για αμοιβές με απόδειξη δαπάνης!

Από τον Ιανουάριο οι εισφορές 26,95% για αμοιβές με απόδειξη δαπάνης!

Πριν από δύο εβδομάδες, το «ΠΑΡΟΝ» έκανε εκτενή αναφορά για τις εισφορές 26,95% στην απόδειξη δαπάνης. Κάθε μέρα, έγκυρες πηγές από το υπουργείο Εργασίας το βεβαιώνουν.
Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ακόμη και φοιτητές, που θα λάβουν εντός του 2018 αμοιβή μέσω απόδειξης δαπάνης, θα καταβάλουν εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία.

Η διάταξη κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση. Οι εισφορές θα παρακρατούνται από την αμοιβή του προσώπου που θα λαμβάνει τον τίτλο κτήσης και θα καταβάλλονται στον ΕΦΚΑ από τον εργοδότη. Στην αρχή θα αφαιρείται ο φόρος (20%) και στη συνέχεια θα υπολογίζεται η εισφορά.

Για όσους δεν έχουν άλλη ασφάλιση ως μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες και κυρίως για τους ανέργους, θα προβλέπεται η υποχρέωση υπογραφής σύμβασης, που θα προσδιορίζεται ο ασφαλιστικός χρόνος που θα αντιστοιχεί κάθε φορά, η αμοιβή στην απόδειξη δαπάνης, ενώ για τους συνταξιούχους, για τον ασφαλιστικό χρόνο που αντιστοιχεί, η απόδειξη δαπάνης θα προβλέπεται και αντίστοιχη μείωση της σύ­νταξης κατά 60%.


Σχολιάστε εδώ