Μύθος τα 100 δισ. ληξιπρόθεσμα!

Μύθος τα 100 δισ. ληξιπρόθεσμα!

Πάνω από 80 δισ. ευρώ είναι… μαϊμού…

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο όποιος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο… ταμείο που κάνει προσθέτει και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι στα κιτάπια του υπουργείου Οικονομικών ως «έχει λαμβάνειν» από τους φορολογουμένους για χρέη στην Εφορία. Μύθος είναι.

Το 2009, πριν αφιχθεί η χρεοκοπία στην Ελλάδα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν κοντά στα 28 δισ. ευρώ. Και στα οκτώ χρόνια της ανελέητης κρίσης έφθασαν αισίως στα 100 δισ. ευρώ – μόνο που το νούμερο αυτό είναι μόνο στα χαρτιά.

Από αυτά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ το 50% –ίσως και παραπάνω– είναι προσαυξήσεις και πρόστιμα, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι από 200% έως 300% επί της οφειλής.

Σύμφωνα με στελέχη Εφοριών, πίσω από τα νούμερα βρίσκονται: Ανύπαρκτες σήμερα εταιρείες, οι οποίες έχουν πτωχεύσει ή κλείσει πριν από πολλά χρόνια.

Κάτι που σημαίνει ότι όποιος από το Μαξίμου πιστεύει πως έχει απόθεμα 100 δισ. ευρώ κάνει λάθος στη διεύθυνση, ζει στον κόσμο του.

Ακόμη κι αν έχει βάση αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι, ότι από τα 100 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα τα 20 δισ., έχουν μετρήσει αν οι οφειλέτες – επιχειρήσεις έχουν σήμερα λεφτά να πληρώσουν; Ας κάνουν μια δοκιμή να δουν τι… ψαριά θα βγάλουν.


Σχολιάστε εδώ