Συνδρομητική τηλεόραση άνευ (φ)όρων από Netflix

Συνδρομητική τηλεόραση άνευ (φ)όρων από Netflix

Βαρύτατοι φόροι για Cosmote TV – Nova

Συνθήκες άνισου ανταγωνισμού και βαρύτατη φορολογία για τη συνδρομητική τηλεόραση. Η μετάδοση των ταινιών και των σειρών του Netflix στα ελληνικά σε απίστευτα χαμηλές τιμές αλλάζει τα δεδομένα, την ώρα που οι δύο μεγάλες εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, Cosmote TV και Nova, έχουν απίστευτες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις.

Η ιντερνετική συνδρομητική τηλεόραση του Netflix έρχεται στην Ελλάδα για να εκμεταλλευτεί τις επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων (Cosmote, Vodafone, Wind) στις οπτικές ίνες, που θα επιτρέψουν τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος σε εικόνα υψηλής ποιότητας.

Σε δύο χρόνια οι οπτικές ίνες θα έχουν εγκατασταθεί στα αστικά νοικοκυριά της χώρας και θα είναι η βάση παροχής τηλεπικοινωνιακών και τηλεοπτικών υπηρεσιών. Το Netflix, βλέποντας ότι μπαίνουν οι βάσεις για τις οπτικές ίνες, θέλει να πάρει ένα μερίδιο στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, καθώς η θέαση μέσω internet θα αυξηθεί σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Netflix, η ερώτηση του «Π» αποκάλυψε ότι η αμερικανική πολυεθνική δεν θα έχει νομικό πρόσωπο στην Ελλάδα ούτε θα πληρώνει φόρους προς το παρόν, παρά μόνο (κατά δήλωση των στελεχών του) ΦΠΑ. Ο κίνδυνος για τη λειτουργία εταιρειών <χωρίς ελληνικό ΑΦΜ στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης είναι υπαρκτός.

www.typologies.gr


Σχολιάστε εδώ