Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ (βιβλίο – κινηματογράφος)

Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ (βιβλίο – κινηματογράφος)


Jo Nesbo

Γωγώ Αρβανίτη

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ.
Ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του.

ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ.
Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται. Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του.

Κριτικές βιβλίου

«Ο χιονάνθρωπος είναι ένα βιβλίο τόσο απροσμέτρητο όσο το χιόνι, τόσο φωτεινό και άπιαστο όσο τα Κουαρτέτα εγχόρδων του Μπετόβεν. Μια πολύ έντονη λογοτεχνική εμπειρία».
James Ellroy-

«Ο χιονάνθρωπος του Jo Nesbo είναι ένα ανελέητο βιβλίο. Η τρομακτική μεταμόρφωση μιας αθώας παιδικής εικόνας σε φονικό σύμβολο στοίχειωσε τον ύπνο μου. Όλοι στο συγκρότημά μου έχουν εθιστεί στα βιβλία του Nesbo, αλλά εγώ φοβάμαι έστω και να ανοίξω το επόμενο βιβλίο του…»
Patti Smith-


Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ JO NESBO ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ
Το πρώτο χιόνι πέφτει στις σκοτεινές αίθουσες και ο τρόμος επιστρέφει.

Από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 οι κινηματογραφόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις σκοτεινές αίθουσες την κινηματογραφική μεταφορά του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Ο χιονάνθρωπος του ροκ σταρ του αστυνομικού Jo Nesbo. Πρόκειται για την έβδομη περιπέτεια του θρυλικού ντετέκτιβ Χάρι Χόλε, που φέτος κλείνει  20 χρόνια δράσης, ένα αστυνομικό θρίλερ αριστοτεχνικής πλοκής που υπόσχεται να καθηλώσει και τον πιο δύσπιστο θεατή.

Η ΤΑΙΝΙΑ
Ο εξαιρετικός Τόμας Άλφρεντσον (Άσε το κακό να μπει, Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι) σκηνοθετεί δεξιοτεχνικά τον Μάικλ Φασμπέντερ και το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό.
Ένα κορίτσι ξυπνά κι αναζητά τη μητέρα του. Το σπίτι άδειο. Στον κήπο ένας χιονάνθρωπος με το φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Ο συναισθηματικά ασταθής αστυνόμος Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνα για μια απλή, φαινομενικά, δολοφονία κι ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ένας σίριαλ κίλερ παίζει διεστραμμένα παιχνίδια στρατηγικής στην έδρα του και ο Χάρι Χόλε καλείται να μπει στο μυαλό του, αλλιώς ένας ακόμα χιονάνθρωπος θα εμφανιστεί κι άλλη μια γυναίκα θα δολοφονηθεί.
Δείτε ΕΔΩ το trailer της ταινίας (διανομή από τη UIP Greece).

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον
Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φασμπέντερ, Τζέι Κ. Σίμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Σαρλότ Γκενσμπούρ, Κλόι Σεβινί, Βαλ Κίλμερ.
Διάρκεια: 114’


Ο Nesbo για το βιβλίο και την ταινία

«Σε κάποιες χώρες, αυτό το μυθιστόρημα σήμανε για μένα την επιτυχία. Με το τρίτο μυθιστόρημά μου, τον Κοκκινολαίμη είχα αποκτήσει κοινό, αλλά Ο χιονάνθρωπος ήταν το μυθιστόρημα-τομή για μένα… Ο χιονάνθρωπος έχει ένα διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία… έχει το στοιχείο του τρόμου. Ο τίτλος και μόνο αναφέρεται σε μια πολύ οικεία εικόνα, ένα αθώο και πολύ οικείο πράγμα που μετατρέπεται σε κάτι ανοίκειο…. Επέλεξαν έναν σκηνοθέτη που είναι ειδήμων στις αφηγήσεις και ο οποίος δεν έρχεται να δώσει τη δική του εκδοχή για το βιβλίο, αλλά χρησιμοποιεί το βιβλίο για να εμπλουτίσει τη δική του ιστορία. Κι εγώ, ως αφηγητής ιστοριών, θα έκανα την ίδια επιλογή. Η κατανόηση και η αντίληψη του Τόμας και η δική μου πίστη στις ικανότητές του με έκαναν να πω: Πάρε αυτές τις σελίδες και χρησιμοποίησέ τες για την ιστορία που θέλεις να πεις.
Όταν άκουσα πως ο Μάικλ θα παίξει τον Χάρι, το βρήκα εξαιρετική επιλογή. Το Shame ήταν η αγαπημένη μου ταινία εκείνης της χρονιάς και ο Μάικλ ήταν επίσης ο καλύτερος ηθοποιός της χρονιάς εκείνης, οπότε ενθουσιάστηκα. Ο ιδανικός Χάρι δεν υπάρχει, αλλά ένας ηθοποιός με τις ικανότητες του Μάικλ είναι ό,τι πιο κοντινό στον Χάρι μπορώ να φανταστώ
».


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Κατηγορία: Ξένη πεζογραφία, Αστυνομικό θρίλερ
978-960-501-894-8


Σχολιάστε εδώ