«Καθαρή προδοσία» θα είναι η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια

«Καθαρή προδοσία» θα είναι η παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια

Τονίζει η Ένωση τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ούτως ώστε την τελική απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων να την πάρει ο ελληνικός λαός, ζητεί η Ένωση Τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

 Χαρακτηρίζει δε «καθαρή προδοσία» το ενδεχόμενο η ηγεσία της χώρας μας να συμφωνήσει σε ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

«Καμιά κυβέρνηση, οιασδήποτε πλειοψηφίας, και κανένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν έχουν τη λαϊκή εντολή, άρα και τη νομιμοποίηση, να αποφασίσουν για αυτό το ζωτικής σημασίας εθνικό θέμα», υπογραμμίσει σε σχετική ανακοίνωσή της. Τονίζει ακόμη ότι η χώρα μας «δεν πρέπει, εκβιαζόμενη για μία ακόμη φορά, να γίνει το μελλοντικό θύμα των ‘‘προκατασκευασμένων συγκυριών’’ από τα αλλοεθνή ανακτοβούλια και τις σκοτεινές καγκελαρίες, ούτε να γίνει εθελο­ντής αχθοφόρος διεθνοπολιτικών συμφερόντων, που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών σημειώνει: «Το να σώσουμε τα Σκόπια από τη διάλυση (με το να τους βάλουμε με την ψήφο μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ) είναι υποχρέωση που απορρέει από τον ορθολογισμό και κυρίως από τις αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ασφάλειας, όπως και από την αρχή της καλής γειτονίας. Είναι επομένως αναγκαίο να κατανοηθεί από όλους ότι ταυτόχρονα, μαζί με το σωσίβιο για τη διάσωσή τους, το να τους παραχωρήσουμε και το όνομα ‘‘Μακεδονία’’, με την όποια εκδοχή, της όποιας ταχυδακτυλουργικής σύνθετης ονομασίας του κ. Νίμιτς, δεν θα είναι ιστορικός ενδοτισμός-συμβιβασμός, αλλά καθαρή προδοσία, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού».


Σχολιάστε εδώ