Τα στολίδια, οι μουσικές στους δρόμους…

Τα στολίδια, οι μουσικές στους δρόμους…

♦ Τα στολίδια, οι μουσικές στους δρόμους, οι φανταχτερές βιτρίνες και οι φωταγωγημένες πλατείες μας βάζουν και φέτος στην ατμόσφαιρα των εορτών. Για μια ακόμα χρονιά Χριστούγεννα στέρησης, ανέχειας, φτώχειας και για πολλούς -δυστυχώς- εξαθλίωσης.

Πλησιάζοντας λοιπόν και φέτος τη Φάτνη, αντικρίζοντας το απόκοσμο φως, βλέποντας τους Μάγους να ζυγώνουν και τους αγγέλους να υμνούν, ίσως μας πλημμυρίσει η απελπισία, η απόγνωση. Και να αναρωτηθούμε πώς ο Θεός της Δικαιοσύνης, της Ειρήνης επιτρέπει στην ανθρωπότητα να τραβάει όλα αυτά τα βάσανα, όλη αυτήν τη δυστυχία, όλον αυτόν τον όλεθρο από τους πολέμους; Τελικά, η Θεία Γέννηση τι έφερε σ’ έναν κόσμο που επί χιλιετίες δεν μπορεί να ησυχάσει, να ορθοποδήσει, να ζήσει καλά; Η απάντηση είναι απλή: Ο Χριστός, με τη Γέννησή Του, έφερε την ελπίδα.

Τη μοναδική αρετή που απαλύνει τον πόνο, αμβλύνει το κάθε κακό και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανάκαμψης. Μας δίνει την ψυχική ώθηση για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να υπομένουμε τους πόνους και να έχουμε την καρτερία που απαιτείται για να φθάσουμε στην οριστική λύση όλων των προβλημάτων, το ξεπέρασμα όλων των δεινών και των αρνητικών καταστάσεων.

Και που δεν θα είναι άλλη από την κατάκτηση της αιωνιότητας. Της διαρκούς γαλήνης, της μόνιμης ευτυχίας, της παντοτινής πραγματικής χαράς. Με τη Γέννησή Του ο Χριστός μας έδωσε την ελπίδα και την προοπτική. Και με τη θυσία Του μας έδειξε τον δρόμο της λύτρωσης. Με τον Χριστό γεννήθηκε η ελπίδα. Και η ελπίδα συντηρεί και θε­ριεύει την πίστη.

Και η πίστη οδηγεί στη λύτρωση. Πλησιάζοντας λοιπόν και φέτος στην ταπεινή φάτνη, ας αφήσουμε μια χαραμάδα στην ψυχή μας ανοιχτή για να μπει το φως της ελπίδας. Που θα γεννήσει μέσα μας τον δικό μας Χριστό, τον πόθο για τη λύτρωση και τη σωτηρία.

Χρόνια πολλά!


Σχολιάστε εδώ