Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο, πιστεύοντες και μη, με αγάπη απέραντη, που άλλωστε
δεν στοιχίζει τίποτε, κοντά στον αδύναμο, στον ανήμπορο, βοηθώντας με ό,τι μπορεί ο καθένας μας, πάντα με το χαμόγελο, δίνοντας χαρά και την αίσθηση ότι κανείς δεν είναι μόνος.

Αυτή είναι η αποστολή του ανθρώπου, όπου κι αν βρίσκεται.

Να ’στε όλοι καλά και ο Θεός να δώσει να ξαναγίνουμε αφεντικά της χώρας μας, της γης μας.


Μέρες χαράς αλλά παγωμένες, αφού έφτασε η κυβέρνηση να βάλει ψαλίδι και στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο μειώνεται κατά 50%! Βόρειος πόλος θα είναι το σπίτι. Να δούμε τι άλλο μάς περιμένει…


Μπουναμάς χριστουγεννιάτικος. Όχι για εμάς. Για το γκουβέρνο, που έχει το Ταμείο του κράτους. Μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι κάτι ψιλά, μόλις 5 δισ. ευρώ φόρους. Με ποια διάθεση να γιορτάσεις τον ερχομό του 2018, όταν μάλιστα δεν περιμένεις να φέρει καλύτερες μέρες για τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο;


Όλα τα είχε λύσει η κυβέρνηση, η κόντρα με τη Δικαιοσύνη τής έλειπε.


Υπάρχει, όμως, και ένα καλό νέο. Δεν τα κάνει όλα άνω – κάτω ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου. Με ρύθμιση που προωθεί, θα είναι δεδομένη η μεταγραφή ώστε δύο αδέλφια να σπουδάζουν σε ΑΕΙ κοντά στο σπίτι των γονιών τους, αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν είναι πάνω από το πλαφόν που θα οριστεί με τη σχετική απόφαση.


Έχουμε και δεύτερο καλό νέο. Στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία οι 14 είναι Έλληνες. Ο πρώτος Έλληνας, ο Γ. Αγγελικούσης, βρίσκεται στη 8η θέση! Στην πρώτη είναι ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, λόγω της κομβικής σημασίας της Κίνας για το παγκόσμιο εμπόριο.


Υπάρχουν Έλληνες που έχουν φτάσει σε τέτοια οικονομική κατάρρευση, που ούτε τον λογαριασμό του νερού δεν μπορούν να πληρώσουν. Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη ιδιωτών προς την ΕΥΔΑΠ!


Με τους δικαστές τα έχει βάλει η κυβέρνηση, που τους κατηγορεί ότι προστατεύουν τα συμφέροντά τους με τις αποφάσεις που βγάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν ρωτάει, όμως, ο υπουργός Δικαιοσύνης τους συνταξιούχους δικαστές πώς ζουν με τις περικοπές που έχουν γίνει στις συντάξεις τους. Έχουν φτάσει στο 74%, όπως αναφέρεται σε ψήφισμά τους, με το οποίο εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους.


Φαρμάκι οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη για τα… δώρα που μοιράζει ο προϋπολογισμός του 2018. Λέει ότι κινείται στο πλαίσιο της αυστηρής λιτότητας και στα όρια της φορολογικής φαντασίας. Και εξηγεί πού στηρίζει το συμπέρασμά του: «Ο 8ος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν κατάλαβα τι σχέση έχει με “τις δέκα πληγές του Φαραώ”, αλλά σίγουρα περιλαμβάνει δέκα πληγές που θα καταλάβουν για τα καλά όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι το 2018».


Για τον φόβο των… Ιουδαίων, από τα ήρεμα νερά του Ιονίου θα αρχίσει η επιχείρηση επέκτασης των χωρικών υδάτων, ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Το γιατί, εύκολο να το καταλάβει ο καθένας. Με το Ιόνιο δεν έχει καμία σχέση –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ο Ερντογάν. Επομένως, δεν πρόκειται να σηκώσει το αεροπλάνο του.


Σχολιάστε εδώ