Απεργούν οι διπλωμάτες!

Απεργούν οι διπλωμάτες!

Σε σιωπηλή απεργία φαίνεται ότι έχουν οδηγηθεί πολλές διπλωματικές αρχές της χώρας στο εξωτερικό, μετά τα όσα έγιναν με την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον πρόξενο, τον πρέσβη και την πηγή του, τον Έλληνα που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στο Ριάντ, με υψηλές διασυνδέσεις.

Η έλλειψη στοιχειώδους προστασίας των ελλήνων κρατικών λειτουργών, οι οποίοι εκτέθηκαν, και μάλιστα δημοσίως, για τον υπηρεσιακό χειρισμό μιας υπόθεσης που αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης των κομμάτων, οδηγεί κάθε διπλωμάτη στο εξωτερικό, για λόγους αυτοπροστασίας και αυτολογοκρισίας, να μην κάνει παρά τα στοιχειώδη.

• Το «πού να μπλέκεις τώρα» είναι το νέο δόγμα των περισσότερων μελών της Διπλωματικής Υπηρεσίας… Και δεν έχουν και πολύ άδικο, καθώς άλλοι «σεντράρονται» από το βήμα της Βουλής, άλλοι βρίσκονται να τρέχουν στα Πειθαρχικά για υπογραφές που έβαλαν ή για διευθύνσεις από τις οποίες πέρασαν, με τις οποίες εμπλέκονταν οι γνωστές ΜΚΟ, που είχαν την υποστήριξη του Γ. Παπανδρέου και του Άλ. Ρόντου.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ