Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Εθνικού Κτηματολογίου

Την περασμένη Τετάρτη, τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, για μία εβδομάδα, τα 42 άρθρα του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου του 2018.

Είναι θετική η ύπαρξη 17 κτηματολογικών γραφείων και 70 υποκαταστημάτων τους σε όλη τη χώρα (ένα σε κάθε περιφερειακή ενότητα), έστω κι αν αυτό θα γίνει σε βάθος διετίας, κατά την οποία θα συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς των υποθηκοφυλακείων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδα και τον κρατικό έλεγχο.

Είναι θετικό ότι διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και προβλέπεται εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νέου φορέα, αλλά θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στα υποθηκοφυλακεία μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά θα γίνουν αξιοκρατικές επιλογές προϊσταμένων στον οργανισμό, ο οποίος θα «μπολιαστεί» με επιστήμονες από τα υποθηκοφυλακεία σε καίριες θέσεις ευθύνης, αλλά ελπίζουμε να μην… αποκλειστούν ανεπιθύμητες υποψηφιότητες.

Είναι γεγονός ότι θα πιστωθεί στον Γιώργο Σταθάκη και τον Σταύρο Κοντονή μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, η οποία έπρεπε να είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια.

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ο στόχος είναι οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια, ταχύτητα και ποιότητα.


Σχολιάστε εδώ