Το μόνιμο κορόιδο της γειτονιάς έχουμε καταντήσει

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του
Μάκη Κουρή


Καλή σας μέρα και μια όμορφη Κυριακή να έχετε…
Το μόνιμο κορόιδο της γειτονιάς έχουμε καταντήσει. Ο καθένας κοιτάζει πώς θα μας αρπάξει κάτι κι εμείς κοιτάμε μην και μας κατηγορήσουν ότι δεν είμαστε… φιλάνθρωποι, ότι δεν βοηθάμε τους γείτονές μας. Ήρθε ο Ταγίπ και, αφού μας τα έψαλε μέσα στο σπίτι μας, σπεύσαμε να τον… φιλέψουμε κι από
πάνω, προσφέροντάς του στο πιάτο αυτό που βγήκε και ζήτησε από το… μπαλκόνι της Κομοτηνής.

Οι μουφτήδες του να εκλέγονται αντί να διορίζονται. Χρόνια είχε αυτό τον καημό. Τώρα, όμως, έχουμε εμείς παράπονο από τους ηγέτες μας και προσωπικά από τον Αλέξη. Γιατί δεν του ζητήσαμε να ανοίξει η ιστορική Σχολή της Χάλκης, που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και εδώ και πολλά χρόνια δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει; Μόνο εμείς θα δίνουμε, Αλέξη; Καρπαζοεισπράκτορες έχουμε γίνει με τον κάθε Γαβρόγλου. Άσε που ακόμη και τα Σκόπια σήκωσαν κεφάλι και τρέξαμε να τους πούμε:

Ό,τι θέλεις, αγά μου. Και άρχισε η τρομπέτα να σαλπίζει υποχώρηση ως προς τη χρήση του ονόματος
της Μακεδονίας μας. Πάλι χαμένοι εμείς…


Ποια εταιρεία ή επιχείρηση ήταν η πιο κερδοφόρα το 2015 και το 2016; Για να μη σας βασανίζω, επειδή αποκλείεται να το μαντέψετε, λέω να το πάρει το ποτάμι: Είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Λίρα εκατό, μια και δεν τζογάρει…


Διαφωνούν οι κύριοι βιομήχανοι με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
«Η ‘‘αναδιανομή’’ προς τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις έχει νόημα όταν παράγεται νέος πλούτος και όχι μέσω της υπερφορολόγησης», τονίζεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, που υποστηρίζει: «Η διανομή, βεβαίως, ‘‘κοινωνικού μερίσματος’’, στην πλάτη της ιδιωτικής οικονομίας και χωρίς πρόβλεψη για κάποια φορολογική ελάφρυνση της μισθωτής εργασίας ή των επιχειρήσεων, τείνει να αντιστρατεύεται την επιδιωκόμενη και αναγκαία δυναμική ανάπτυξη».


Την ανάγκη να θεσπιστεί ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα διασφαλίζει στους πολίτες το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής γιατρού προτείνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.


Σχολιάστε εδώ