Τα θετικά μηνύματα στον ΠΑΟ από UEFA…

Τα θετικά μηνύματα στον ΠΑΟ από UEFA…

Λερναία Ύδρα θυμίζουν τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό και κάτω από τη σκιά της αποτυχίας του εγχειρήματος Θεοδωρόπουλου. Ακόμα και τα… θετικά μαντάτα, για να εκπληρωθούν, απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις.

Οι «πράσινοι» πήραν παράταση ζωής έως την 1 Μαρτίου, αφού η UEFA τους έδωσε τη δυνατότητα να διευθετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέσω νέων διακανονισμών. Ταυτόχρονα, έδωσε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση μεταγραφών, καθώς δεν τους επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης για τον προσεχή Ιανουάριο.

Έτσι ο σύλλογος μπορεί να κάνει 2-3 κινήσεις πάρα πολύ χαμηλού κόστους για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις δεδομένες αποχωρήσεις που θα υπάρξουν οσονούπω.


 Και οι προϋποθέσεις για να εξαργυρωθούν


Την τελική απόφαση σε αυτά τα ζητήματα (περί απαγόρευση ή μη, των μεταγραφών) την παίρνει πάντοτε η FIFA και όχι η UEFA. Ωστόσο, από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε χρονικό περιθώριο στον Παναθηναϊκό, η εισήγησή της αναμένεται να υιοθετηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι ο Παναθηναϊκός έως το τέλος Δεκεμβρίου να βρει άκρη για τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει στην FIFA απ’ τους Ιβάν Ιβανόφ (110.000 ευρώ), Κρίστοφερ Σάμπα (κατάπτωση διακανονισμού για 100.000), Κιέβο Βερόνα (οφειλή 210.000 ευρώ απ’ τον δανεισμό του Εμποκού) και Αμβούργο (350.000 ευρώ για το μερίδιο της μεταγραφής του Μπεργκ). Εάν βρεθεί άκρη με αυτές τις υποθέσεις, τότε όλα καλά. Αν όχι…

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν διατεθειμένος να πάρει… σκούπα. Ο έλληνας τεχνικός είχε πάρει τις αποφάσεις του, μετά κι από όσα είδε στο παιχνίδι της Τούμπας, για το ποιοι είναι οι παίκτες που θα πρέπει να μείνουν και να παλέψουν μαζί του ως το τέλος για να κρατήσουν όρθιο το «τριφύλλι». Ο 49χρονος τεχνικός θέλει να δημιουργήσει ένα γκρουπ 17-18 παικτών, που θα παίζει με το… μαχαίρι στα δόντια σε κάθε ματς, έτσι ώστε να πάρουν οι «πράσινοι» τα αποτελέσματα που θέλουν, για να μην έχουν άλλου είδους, αγωνιστικά και βαθμολογικά, προβλήματα.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, στην έξοδο οδηγήθηκε ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο ποδοσφαιριστής συναντήθηκε με ανθρώπους του κλαμπ, του προτάθηκε να πάρει τα δεδουλευμένα του και να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας του, για να μείνει ελεύθερος κι εν όψει του Ιανουαρίου, έτσι ώστε να βρει την επόμενη ομάδα της καριέρας του.

Η μεγαλύτερη απειλή για τον Παναθηναϊκό αυτήν τη στιγμή, πάντως, είναι η αφαίρεση βαθμών από υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει (Βέμερ, Τοτσέ, Τελάντερ, Εσιέν, Λέτο). Αν δεν βρεθεί ρευστό μέχρι την επόμενη Τετάρτη κι αν οι παίκτες δεν κάνουν πίσω και πάλι την τελευταία στιγμή, όπως συνέβη τις προηγούμενες φορές, στο «τριφύλλι» πάλι θα τρέχουν.


Σχολιάστε εδώ