Μέσω της… ανανέωσης θέλει ο Κυριάκος να ελέγξει την ΚΟ!

Μέσω της… ανανέωσης θέλει ο Κυριάκος να ελέγξει την ΚΟ!

Προπέτασμα καπνού είναι το περίφημο όραμα του Κυρ. Μητσοτάκη για ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να αποκτήσει πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία. Πραγματικός στόχος του είναι να αλλάξει τις ισορροπίες, θέτοντας εκτός όσα στελέχη στέκονται κριτικά απέναντι σε στρατηγικές επιλογές του και προωθώντας ταυτόχρονα όσους συμπλέουν μαζί του ιδεολογικά. Καταληκτικός σκοπός του να αποκτήσει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σήμερα δεν έχει, γεγονός που, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την αρχηγία, του προκαλεί δυσφορία και ορισμένες φορές εκνευρισμό.


 Ο κ. Μητσοτάκης θέλει πάση θυσία να έχει τον πλήρη έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, για τους παρακάτω δύο κυρίως λόγους


Πρώτον, για να μπορεί να εφαρμόσει την πολιτική του, ακόμη και στις πιο φιλελεύθερες εκφάνσεις της, χωρίς διαφωνίες, ενστάσεις κι επιφυλάξεις εκ μέρους των βουλευτών.

Δεύτερον, για να αποτρέψει ανεπιθύμητες εξελίξεις (κινήσεις αμφισβήτησης) σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καταπώς τα έχει σχεδιάσει στις επόμενες εκλογές αλλά και στη συνέχεια.

Η προσπάθεια ελέγχου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα στηριχθεί σε δύο βασικούς πυλώνες: Αφενός, με την ένταξη στις λίστες και τη στήριξη στις εκλογές ενός μεγάλου αριθμού στελεχών στενά προσκείμενων στον κ. Μητσοτάκη (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 100 και πλέον στελέχη σε ολόκληρη την επικράτεια). Αφετέρου, με την προώθηση προσώπων από το περιβόητο Μητρώο Στελεχών, οι περισσότεροι εξ αυτών, αν όχι όλοι, χωρίς προϋπηρεσία και προσφορά στην παράταξη, που μέσω της Νέας Δημοκρατίας θέλουν να κάνουν καριέρα στον πολιτικό στίβο της χώρας. Και δεν μπορούν παρά να ευγνωμονούν τον κ. Μητσοτάκη, που τους προσφέρει την ευκαιρία αυτή.

Οι «κολλητοί»
Ο κατάλογος με τα στελέχη που «πίνουν νερό» στο όνομα του κ. Μητσοτάκη και θα περιληφθούν στις εκλογικές λίστες, μακρύς και… ατελείωτος. Μόνο στη Β’ Αθηνών πλησιάζουν τους δέκα: Κ. Κυρανάκης, Τ. Γαϊτάνης, Β. Ξυπολυτάς, Μ. Συρεγγέλα, Μ. Γραφάκος, Β. Σπανάκης, Ν. Κωστόπουλος, Ν. Σοφιανός κ.ά. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε όλη την επικράτεια. Στο Επικρατείας θα περιληφθούν, εκτός απροόπτου, ο επικοινωνιολόγος Τ. Θεοδωρικάκος, ενδεχομένως και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένος, ενώ στην Καβάλα θα είναι υποψήφιος ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, στην Ευρυτανία η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σ. Ζαχαράκη κ.ά. Άπαντες στον στενό κύκλο των συνεργατών ή υποστηρικτών του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ